21 °C Budapest

Két új metrót és Duna-hidat ígér a Fidesz

Pénzcentrum
2006. február 19. 20:41

A Navracsics Tibor által vezetett Polgári Kormányzás 2006 munkacsoport rendezvényén bemutatták a két éves munka eredményeként elkészült Új Budapest Tervet. A nagyobbik ellenzéki párt két új Duna-hidat, az M0-ás körgyűrű befejezését és két új metróvonalat ígér a fővárosiaknak. Fürjes Balázs, a munkacsoport Budapest programigazgatója elmondta, hogy a jelenlegi budapesti politika magára hagyta a

A Navracsics Tibor által vezetett Polgári Kormányzás 2006 munkacsoport rendezvényén bemutatták a két éves munka eredményeként elkészült Új Budapest Tervet. A nagyobbik ellenzéki párt két új Duna-hidat, az M0-ás körgyűrű befejezését és két új metróvonalat ígér a fővárosiaknak.

Fürjes Balázs, a munkacsoport Budapest programigazgatója elmondta, hogy a jelenlegi budapesti politika magára hagyta a budapestieket. Fürjes szerint az elmúlt 15 év felemásra sikerült, a város nem élt megfelelően adottságaival.

Fürjes Balázs a legnagyobb problémának azt tartja, hogy szétesett Európa korábban egyik legjobb közlekedési rendszere, kiemelten fontosnak nevezte legalább két Duna-híd, két új metróvonal és az M0-s körgyűrű megépítését.

Cselovszki Zoltán, az Új Budapest Központ vezetője hangsúlyozta egy európai szintű közlekedés megteremtésének fontosságát illetve egy széleskörű panelfelújítási terv jelentőségét. Cselovszki elmondta, hogy diákközpontok létrehozásával Budapestet az oktatás fővárosává kell tenni.

A Fidesz a budapestiek között az MSZP-től elmaradó támogatottsággal rendlekezik, a fővárosiaknak tett ígéretek ezen rés beszűkítését célozzák. A nagyobbik ellenzéki párt célkitűzései természetesen teljesen támogatandóak, az infrastruktúrafejlesztés elmaradása az eddigi várospolitika egyik legnagyobb hiányossága volt.


Forrás: Századvég
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?