Budapest - Hungarian parliament.with reflection in Danube

Óriási károkat hagyott maga után a vihar: milliókat perkálhatnak a biztosítók a magyaroknak

2021. augusztus 10. 12:59

Kétszázezer forintot meghaladja az éjszakai vihar okozta károk átlagos értéke, az Aegon Biztosító becslései szerint, a lakásbiztosítónál eddig több mint 300 kárigényt regisztráltak, mintegy 67 millió forint értékben. A károk többségét a heves széllökések és a villám okozta. A legtöbb kárbejelentés Pest-, Borsod-Abaúj és Szabolcs-Szatmár megyéből, illetve Dunakeszi és Pécel településekről érkezett. A kárigények feldolgozása megnövelt kapacitással folyamatosan zajlik a biztosítónál. A júliusi károkkal együtt a szélsőséges időjárás okozta kár már meghaladja a 3 milliárd forintot.

Pest-, Borsod-Abaúj és Szabolcs-Szatmár megyéből, illetve Dunakeszi és Pécel településekről érkezett a legtöbb bejelentés az Aegonhoz a tegnap éjszakai viharral kapcsolatban. Ma délutánig összesen 316-an jelentettek károkat, amelyeket főként a vihar és a villámlás okozott, a jégverés ezúttal kisebb súllyal szerepelt, bár így is 43 helyszínen tett kárt az értékekben. Eddig összesen 67,4 millió forintnyi kárigény érkezett a biztosítóhoz.

Az Aegon végzi a kárbejelentések feldolgozását: a biztosító elegendő kárszakértővel rendelkezik a károk felmérésére. Az 1 millió forint feletti károk kiemelt szakértőkhöz kerülnek, de ezzel együtt is prioritás a gyors kárrendezés. A biztosító azt kéri az ügyfeleitől, hogy lehetőség szerint azt megelőzően dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, és a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat. A lakásbiztosító online felületein kívül emailen, de akár Viberen is intézhető a kárbejelentés.

Az OMSZ előrejelzése szerint az ország túlnyomó részén újabb veszélyes időjárási jelenség nem várható. Ennek ellenére, az Aegon arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy mindig legyenek felkészültek a viharra, jégesőre, járműveiket, értékeiket tárolják fedett és zárt helyen, az autóikkal parkoljanak körültekintően, valamint az elektronikai berendezéseket csatlakoztassák le a hálózatról, ha vihar várható, így elkerülhető a villámok következtében kialakuló túláramok rongáló hatása. Viharos időben különösen fontos, hogy a házi kedvenceinknek is gondoskodjunk védett helyről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 5. 15:51
Újonnan létrehozott posztra érkezett a Portfolio Csoport új munkatársa.
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 5. 08:00
Február elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket m...
Holdblog  |  2023. február 4. 12:41
Ugyan a Fed lassítotott a tempón, de a szerdai 25 bázispontos kamatemelés várhatóan újabb és újabb m...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05