Cropped image of nurse injecting Covid-19 Vaccine to a patient. Female healthcare worker is working at hospital. She is holding syringe.

Fontos hír érkezett az AstraZeneca covid-koktéljáról: így véd az omikron ellen

2021. december 16. 18:14

Az AstraZeneca Evusheld nevű hosszú hatású COVID-19 elleni antitest készítménye az új vizsgálatok szerint hatékony védelmet nyújt a koronavírus omikron (B.1.1.529) variánsával szemben.

A vizsgálatok szerint az Evusheld két komponensének koronavírus semlegesítési képessége azon a szinten van (171 ng/ml és 277 ng/ml a két komponens tekintetében), amely alapján megfelelő védelmet nyújt a COVID-19 betegség omikron variánsával szemben. A készítmény gátló koncentrációja a SARS-COV-2 vírus eredeti törzsével szemben mindezt 1,3, illetve 1,5 ng/ml literben éri el.

Ezek a korai adatok, melyeket az omikron variáns úgynevezett pszeudovírus teljes tüskefehérje tesztje révén végeztek, megerősíti, hogy az Evusheld két komponense, a tixagevimab és a cilgavimab kombinációja minden jelenleg ismert vírusvariánssal szemben hatékony védelmet biztosíthat1.

Mene Pangalos, az AstraZeneca kutatási elnökhelyettese szerint „a vizsgálat szerint az Evusheld hatékonysága az omikron variánssal szemben is fennmarad. A két kiemelkedően hatékony, egymás hatását kiegészítő antitest kombinációját úgy alakítottuk ki, hogy lehetőséget nyújtson az újonnan megjelenő koronavírus-variánsokkal szemben. Az Evusheld az első hosszú hatású antitest kombináció, amelyet az amerikai gyógyszerhatóság a COVID-19 betegség-megelőzési céllal engedélyezett. Folyamatosan együttműködünk más országok hatóságaival annak érdekében, hogy az Evusheld minél több országban elérhető legyen a COVID-19 elleni küzdelemben.”

Az Evusheld korábbi klinikai vizsgálatainak idején az omikron variáns még nem jelent meg. A vállalat ezért tovább gyűjti az adatokat annak érdekében, hogy minél jobban megértsük az új variáns hatását a megelőzésben és kezelésben. További elemzések folynak az Evusheld hatékonyságával kapcsolatban mind az AstraZeneca, mind külső vizsgálók révén. Ezek az eredmények hamarosan elérhetők lesznek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az FDA sürgősségi felhasználási engedélyt adott az Evusheld számára 2021 decemberében a COVID-19 megelőzésére felnőtteknél és serdülőknél, akiknek egészségi állapota vagy az immunrendszert befolyásoló gyógyszeres kezelése miatt immunhiány áll fenn, és akiknél esetleg nem alakul ki megfelelő válasz a COVID-19 oltásra, valamint azok számára, akiknek a COVID-19 elleni védőoltás nem javasolt. Az első adagok várhatóan napokon belül elérhetők lesznek az Egyesült Államokban.

Világszerte a népesség kb. 2%-a a COVID-19 vakcinák felvétele ellenére fokozott kockázatnak van kitéve, mert nem alakul ki bennük a megfelelő immunválasz. Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy ezeknek az embereknek a védelme fontos abból a szempontból is, hogy megelőzzük az újabb variánsok feltűnését.

A fentieken túl a TACKLE fázis 3 vizsgálatban az Evusheld 50%-kal csökkentette a COVID-19 betegséggel kapcsolatos súlyos és halálos esetek számát a placeboval szemben azon betegek esetén, akik a fertőzést követő 7 napon belül terápiás céllal kapták a kezelést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem