10 °C Budapest
Egészségügyi szolgáltatók kérik az állam segítségét: róluk megfeledkeztek a járvány miatt

Egészségügyi szolgáltatók kérik az állam segítségét: róluk megfeledkeztek a járvány miatt

2020. április 16. 17:32

Az egészségügyi szolgáltató vállalkozások nem kaptak mentőövet. A kialakult gazdasági helyzetben a hazai gyógyászati segédeszköz-ellátás összeomlása elkerülhetetlen a kormány pénzügyi segítsége nélkül - hívják fel a figyelmet gyógyászati segédeszköz szakmai szervezetek. Az 1 millió embert eszközökkel ellátó gyse szaküzletek bevétel és forgalom hiányában működésképtelenné váltak.

Az egészségügyi intézményekben működő gyógyászati segédeszköz kiszolgáló helyek - forgalom és bevétel hiányában - vagy bezártak, vagy szűkített nyitvatartás mellett működnek. A gyse-ellátást végző vállalkozások többségének gazdálkodási helyzete már a járványt megelőzően is rendkívül kedvezőtlen volt. Ennek ellenére a kormány által bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv nem nyújt segítséget az ágazatnak, pedig a szakmai szervezetek már több minisztériumnak is jelezték, hogy konkrét intézkedések nélkül kilátástalan helyzetbe kerülnek.

Nyomatékosan kértük és kérjük a kormánytól a közterhek, így a bér- és járulékfizetési kötelezettségeink enyhítését és az egészségügyi intézményekben bevezetett korlátozó intézkedések miatt, az ügyfelektől, betegektől elzárt gyógyászati segédeszköz kiszolgáló szaküzletek bérleti díjának elengedését

- emeli ki Dr. Margitai Barnabás, a FESZ elnöke. A kormány pénzügyi segítsége nélkül, a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben a hazai gyógyászati segédeszköz-ellátás és gyártás összeomlása elkerülhetetlen, a rászorulók az eszközeiket nem kapják meg.

OS

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?