Aggasztó látlelet: ezért végzi rosszul a munkáját négyből egy magyar

Aggasztó látlelet: ezért végzi rosszul a munkáját négyből egy magyar

2019. november 29. 14:03

Minden negyedik magyart korlátozza mindennapi aktivitásában az egészségi állapota az Eurostat adai szerint, ezzel azonban nem vagyunk kiugróan rosszak Európán belül. Szomorúbb ugyanakkor, hogy 10 év alatt nem történt ebben érdemi előrelépés, bár ez sem magyar sajátosság.

Nem egészséges nép a magyar, azt már eddig is tudtuk, de a most napvilágot látott adatok azonban ehhez képest is meglepőek voltak. Az Eurostat adatai szerint ugyanis a 16 év fölöttiek körében a mindennapi aktivitásban minden negyedik magyar korlátozott valamilyen egészségügyi probléma miatt, azaz a felnőtt társadalom negyede. Ez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy iugróan beteges nép vagyunk - a mi mutatónk szinte csattra megfelel az EU-s átlagnak.

A legbetegebb nép a lett és az észt - náluk a saját bevalláson alapuló felmérés szerint 10-ből négy állampolgár korlátozott valamilyen egészségügyi probléma miatt. A legegeszségesebbek egyébként a máltaiak, írek, svédek és bolgárok - pontosabban ők érzik magukat egészségi szempontból a legkevésbé korlátozottnak. Szemmel láthatóan tehát nincs összefüggés a szubjektív egészségérzet és a földrajzi elhelyezkedés, valamint gazdasági fejlettség szerint.

A magyar adat esetén egyébként ki lehet emelni, hogy az 3 százalékpontot csökkent 2009 óta, és az EU egészére is leginkább stagnálás jellemző: azok az országok, akik betegnek érezték magukat 10 éve, most is annak érzik.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20