4 °C Budapest
Legatyásodtál? 7 trükk, hogy egyetlen számla se okozzon fejfájást

Legatyásodtál? 7 trükk, hogy egyetlen számla se okozzon fejfájást

2017. január 5. 16:33

Az év végén sokan kiköltekeznek karácsony miatt, sőt, akár nem kevés az a család, ahol még hitelt is felvesznek. A törlesztőrészletekkel viszont csak januárban szembesülnek a családban, ezek kifizetéséhez sokaknak össze kell húzni a nadrágszíjat. Összeszedtünk hét trükköt, amivel könnyebben kigazdálkodhatjuk a törlesztőrészletek összegét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Válts mobilszolgáltatót!

Sokan akár évtizedek óta ugyan annál a mobilszolgáltatónál vannak, azonban könnyen előfordulhat, hogy egy másik cégnél sokkal kevesebbet kellene fizetni ugyan azért a szolgáltatásért. Persze akkor spórolhatunk igazán, ha az egész család egy szolgáltatónál van, ezért a váltás előtt érdemes lehet kikérni a havi telefonhasználatunkon alapuló díjkalkulációt.

Nyiss egészségpénztári megtakarítást!

Ha van rendszeres egészségügyi kiadásod, akkor érdemes lehet egészségpénztári megtakarítást indítanod. A havi egészségügyi kiadásodat (pl: rendszeresen szedett gyógyszerekre költött pénz) a pénztárba fizesd be, ami után 20 százalékos állami jóváírást kapsz (ezt az adóbevallásban jelezni kell). A gyógyszertárak jelentős része pedig elfogadja az egészségpénztári kártyát, amiből kifizethetd a gyógyszereid árát.

Váltsd ki a régi hiteled!

Lakáshiteleknél évről évre érdemes szétnézni a bankok ajánlatai között, ugyanis a kiváltott kölcsönöknél a pénzintézetek gyakran jelentős kamatkedvezményt adnak. Aki karácsony előtt vett fel kölcsönt, annak is érdemes lehet szétnézni a személyi kölcsönöknél. A hitelkiváltás miatt felvett kölcsönöknél több százalékkal is alacsonyabb lehet a kamatunk, ráadásul az áruhitel vagy a hitelkártya-tartozás magas kamatánál sokkal kedvezőbb lehet a személyi kölcsön kamatozása.

Válts TV szolgáltatót!

A tévé és internet díjak is sokat csökkentek az elmúlt években és a hálózati fejlesztéseknek köszönhetően egyre több szolgáltató érhető el. Érdemes lehet körülnézni, hogy találunk-e olcsóbb kábeltévét, mint a jelenlegi, ha nem szeretnénk sokáig keresgélni, akkor már egy kifejezetten erre létrehozott netes kalkulátort is használhatunk.

Tervezd meg a heti étkezéseket!

A magyar háztartások egyik legnagyobb kiadása az ételre költött pénz. Érdemes a heti ételfogyasztásunkat előre megtervezni és mindenből annyit vásárolni, amennyit ténylegesen el is fogyasztunk. A kidobott élelmiszer ugyanis pazarlás és több ezer forinttal is megdobhatja a családi büdzsét.

Tedd le a cigit!

Sokaknak vannak káros szenvedélyei, az egyik legjellemzőbb a cigaretta, de a napi rutinként megjelenő nassolás is ilyen lehet. Ezek elhagyásával nemcsak az egészségünk lehet jobb (amely később az orvosi költségeken való spórolásban fogható meg), de napi szinten is megtakarítunk vele.

Ha napi nagyjából fél doboz cigarettával számolunk, az azt jelenti, hogy naponta 500 forintot költünk arra, hogy az egészségünket romboljuk. Ez havi szinten 15 ezer forintot jelent, éves szinten pedig 180 ezer forint megy el erre.

Válts LED-égőre!

Ugyan kezdetben némi befektetést igényel minden égőt LED-esre cserélni, azonban az erre költött pénz hamar megtérül és többezer forinttal csökkenhet a villanyszámlánk.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?