12 °C Budapest
Fél napos várakozás a sürgősségin: ez veled is simán megtörténhet

Fél napos várakozás a sürgősségin: ez veled is simán megtörténhet

2016. július 5. 10:31

Nem volt jó napja egy mozgáskorlátozott asszonynak. Hétfőn délelőtt mentő vitte kórházba, majd több mint 12 órán keresztül várakozott étlen-szomjan. A kistarcsai kórház szerint ez így rendben van - tájékoztatott a tegnap esti RTL Klub Híradó.

Szél Lajosnét 19 éves unokája gondozza, hosszabb sétát már nem tud tenni, mert tolókocsira van szüksége. Hétfőn délelőtt kezdett hasi fájdalmakra és szédülésre panaszkodni, majd rosszul lett otthonában. Ekkor unokája mentőt hívott hozzá és beszállították a kistarcsai kórházba.

Az idős asszonyt fél napon keresztül ültették a váróban és összesen három vizsgálatot végeztek el rajta. Egy CT-t, egy EKG-t, valamint vért vettek tőle. Amikor vizsgálatokra hívták, unokájának kellett segítenie az asszonyt, mivel sem tolókocsit, sem beteghordót nem biztosítottak számára.

A kórház tájékoztatása szerint az asszonyt fekvőbetegként kezelték, így akár kétszer ilyen hosszú időt is igénybe vehetett volna az ellátása. Az idős hölgynek még étkezést sem biztosított a kórház tizenkét órás ott tartózkodása alatt.

A címlap kép forrása: rtl.hu

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06