18 °C Budapest
Hatalmas árkülönbség a magyar patikákban: jól nézd meg, hol vásárolsz

Hatalmas árkülönbség a magyar patikákban: jól nézd meg, hol vásárolsz

Pénzcentrum
2016. február 3. 14:07

A hidegebb téli hónapokban sokkal több vitamint vásárolunk, hiszen ilyenkor a friss zöldségek híján csak ezzel tudjuk pótolni a szervezetünk számára szükséges vitamin mennyiséget. De közel sem mindegy, hogy hol szerezzük be ezeket a pirulákat, hiszen a vitaminok áraiban nagy különbségek lehetnek.


A téli időszakban jelentősen megnő a kereslet a különböző vitaminok, vitamin tartalmú készítmények iránt, hiszen ilyenkor kevesebb friss gyümölcsöt vagy zöldséget tudunk enni. A legtöbben a C-vitaminra vagy a multivitaminokra esküdnek, de akadnak olyanok is, akik szerint a gyógynövényekkel lehet a leghatékonyabban felvértezni a szervezetet.

Ezekhez a vitaminokhoz, gyógynövényekhez vagy különböző étrend-kiegészítőkhöz azonban nemcsak a patikákban juthatunk hozzá, hanem a drogériákban és webshopokban is megvásárolhatjuk őket. Ez alkalommal a Pénzcentrum annak járt utána, hol érdemes megvenni ezeket a vitaminokat?

Hol, mennyiért?

Természetesen a kínálat rendkívül széles, ezért most a legismertebb vitaminok közül néztünk meg néhányat közelebbről. Már egyetlen termék árát összehasonlítva is jól látszik, hogy hatalmas különbségek lehetnek a vitaminok áraiban, attól függően, hogy éppen hol szerezzük be őket. Az egyik termék például akciósan az internetről rendelve 599 forintért kapható, míg a boltokban ennek majdnem a dupláját is kifizethetjük érte. Az árak között kialakult sorrend azonban nem mérvadó, hiszen az termékenként változik.

Miért változnak az árak?

Míg a társadalombiztosítási támogatással rendelkező gyógyszerek hatósági áras termékek, ebből kifolyólag ezeknek az ára minden gyógyszertárban azonos, addig a nem támogatott gyógyszerek és étrend-kiegészítők úgynevezett szabadáras termékek, ezért ezeknek az ára gyógyszertáranként változhat.

Egy készítmény árát alapvetően a beszerzési ár határozza meg, de befolyásolhatják az időszakos árakciók is

- válaszolta megkeresésünkre a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A dm-drogerie markt sajtóosztálya pedig megkeresésünkre elmondta, áraikat, mint minden más kereskedelmi vállalkozás egy alap árrés célkitűzésével figyelembe véve alakítják. Természetesen igyekeznek nyitott szemmel járni, hogy versenyképesek maradjanak a piacon, ennek függvényében pedig az alap árrés célkitűzésében lehet elmozdulás. Azonban áraik egységesek, nem változnak üzletenként.

Olcsóbban beszerezhetőek a drogériákba a vitaminok?

A normál árakat figyelembe véve igen, de természetesen a patikákban is számtalan, különböző akciókkal találkozhatnak a vásárlók, így sokkal vegyesebb a kép

- tette hozzá az üzlethálózat.

Vagyis a vitaminok vásárlásakor érdemes nyitva tartani a szemünket,  hiszen az általunk választott termékek árai között is nagy különbségek lehetnek attól függően, hogy épp egy gyógyszertárban vagy egy drogériában szerezzük be ezeket.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?