Atyaég! Ennyibe kerülne naponta fél kiló zöldséget enni: egy magyar családnak ez már luxus
Ha a bélflóra egészsége tényleg a hosszú élet titka, akkor az bizony nem lesz olcsó mulatság, még akkor sem ha csak a napi nyerszöldség-bevitelről beszélünk.
Ha a bélflóra egészsége tényleg a hosszú élet titka, akkor az bizony nem lesz olcsó mulatság, még akkor sem ha csak a napi nyerszöldség-bevitelről beszélünk.
A tavalyi évhez képest 32 ezer hektárral lett nagyobb a mezőgazdasági terület nagysága. Az elmúlt tíz évben a szántó, a szőlő és a gyümölcsös művelési ágakhoz tartozó területekben komolyabb csökkenést lehetett megfigyelni, míg a gyepek aránya viszonylag állandónak volt mondható.
Egy kertészmérnök segítségével mutatjuk meg az otthoni paradicsomtermesztés csínját-bínját, majd kiszámoljuk azt is, hogyan alakulnak a bolti paradicsom költségei, az otthoni, erkélyen termesztetthez képest.
Most megmutatjuk, melyek a legfontosabb \"szabályok\", amiket érdemes betartani, ha balkonkertészkedésre adjuk a fejünket.
Mi is ez a sima szárazbab? Már-már hungarikumként számító hüvelyes nyomába eredtünk: annak jártunk utána, mi újság a babbal, az utóbbi években mennyit drágult a piacon, és egyáltalán, miért is érdemes fogyasztanunk.
A magyarok többsége hetente 2-3 alkalommal fogyaszt zöldséget vagy gyümölcsöt, naponta mindössze 10-ből 2 embernél kerülnek ezek a tányérra. A fiatalok egyre inkább az édesebb verziókat keresik.
Ha bőséges termést akarunk, és egészséges növényeket, akkor érdemes megfogadni a szakértők tanácsait. Lássuk, hogyan érdemes belevágni egy veteményeskert kialakításába!
Ha olyan kertet akarunk kialakítani, ami ellenáll az időjárási viszonyoknak, ráadásul egyenletes hozamot termel, akkor ideje elgondolkodni azon, hogy konténertermesztésbe kezdjünk. Mit és hogyan lehet nevelni ilyen körülmények között? Ennek jártunk utána.
Rengeteg olyan egészséges és ízletes zöldség van – beleértve például a roppanós uborkát, salátát, répát –, ami nem igényel hatalmas háttérmunkát és befektetett energiát ahhoz, hogy megnőjön. Mutatjuk a listát!
Hogy miként kerül egy szubtrópusi növény a kontinentális éghajlatú Magyarországra? Erről a batáta fővárosaként is emlegetett ásotthalmi Bivalyos Tanya Kft. családi gazdaságának egyik örököse, Váraljai László mesélt a HelloVidéknek.
Sok alapanyag, amit mindennap használunk a konyhában, akár egy darabka föld nélkül, mindössze víz segítségével is termeszthető. Elmondjuk, mire figyelj, ha belevágnál!
Szorult helyzetben a hazai gyümölcs- és zöldségtermesztők; támogatás hiányában képtelenek fejleszteni. Az ágazat viszontagságairól és a piaci viszonyokról a Becsey Kertészet tulajdonosa beszélt a HelloVidéknek.
A kutatók most egy olyan paradicsomfajtát fejlesztettek ki, ami nagyon kis területen is képes megélni, ráadásul apró kis bokrokban terem.