33 °C Budapest

Címke: transzferár (21 cikk)

Gosztola Judit | 2019. február 28. 05:40

Itt a súlyos igazság: így veszik el a robotok a magyar melósok munkáját

Gyakran riogatják a magyar munkavállalókat azzal, hogy a gépek előbb vagy utóbb elveszik a munkájukat, és a mesterséges intelligencia perceken belül helyettesíti majd a humán erőforrást. De vajon tényleg van félnivalónk? Barátaink vagy ellenségeink a számítógépek, megkönnyítik vagy ellehetetlenítik az életünket? Kik "élhetik túl" a robothadsereg benyomulását, és kik azok, akiknek a jövőben már nem lesz munkája? A titok az alkalmazkodásban van, a tanulásban és a nyitottságban - tudtuk meg G. Nagy Balázstól, a Trenkwalder ügyvezetőjétől, aki beszélt még a Pénzcentrumnak a hazai munkaerőhiány problémáiról, a tömeges kivándorlásról, valamint a magyarországi és a nyugati bérek közeledéséről. Interjú.

MTI | 2013. szeptember 24. 12:41

Jobban szeretik a NAV-ot a vállalkozások

Javult a vállalkozások véleménye a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) az elmúlt másfél évben - derült ki a PwC Magyarország második alkalommal készített felméréséből, amelyet az adóhatósággal és a jogszabályváltozásokkal kapcsolatos adózói véleményekről készített.

Pénzcentrum | 2012. február 16. 11:32

Végtörlesztés: nem vizsgálhatja a fekete pénzeket a NAV

Nem ellenőrizheti az adóhatóság, honnan szedték össze a pénzt a végtörlesztők devizahitel-tartozásuk rendezésére - erősítette meg a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Varga Árpád, az adóhatóság elnök-helyettese. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelten vizsgálja az idei évben az adóvisszaigénylés jogszerűségét. Így a tavalyi évben újonnan bevezetett gyermekek utáni adókedvezmény igénybe vétele is kereszttűzbe kerülhet. A következő években az adószakértőket is kiemelten kívánja vizsgálni a NAV.

Pénzcentrum | 2011. december 8. 10:55

Itt van Matolcsy legújabb ötlete: túl szép, hogy igaz legyen

Az egyszerű állam ígéretével próbálja meg elbűvölni a nemzetgazdasági tárca a vállalkozásokat és a befektetőket. A Pénzcentrum.hu birtokába került programcsomag nagyszabású intézkedési terveket tartalmaz a versenyképességet romboló adminisztratív szabályok lebontására, azok megvalósulása azonban az előterjesztésben is jelzettek alapján eléggé kérdéses.

Pénzcentrum | 2011. február 18. 15:02

Rájuk hajt leginkább az adóhivatal 2011-ben

Idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt területként kezeli az ellenőrzések során a gépjármű- és motorkerékpár-kereskedelmet és -javítást, továbbá a nagykereskedelmi szektort, ezen belül főleg a gabona, dohány, vetőmag, takarmány, ruházat, lábbeli, számítógép, periféria, szoftver, valamint a fa, az építőanyag és a szaniteráru kereskedelmét.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 10. 09:32

Taxizás Ferihegyről - Íme, a tarifák!

Lejár a Zóna Taxi szerződése a Ferihegyi repülőteret üzemeltető BA Zrt-vel jövő év közepén. A cégnek azonban egy újabb ötéves periódusra van opciója - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2010. március 31. 16:02

Rugalmasabb bérlők és bérbeadók az ingatlanpiacon

A recesszió közepette a kereskedelmi és az irodapiacon a bérleti feltételek kialakítását, újratárgyalását rugalmasabban kezelik a bérbeadók, a bérlők gazdálkodásának alakulása és az ehhez kapcsolódó igényeik könnyebben elismertethetők a piacon. A nehezebb gazdasági környezetben a csökkenő árbevételek és profitabilitás mellett a bérbeadók rákényszerülnek a már leszerződött területek bérleti díjainak felülvizsgálatára is.

Pénzcentrum | 2010. január 8. 13:02

Mitől tartanak a vállalatok leginkább 2010-ben?

A vállalatok várakozásai szerint idén a legnagyobb kihívást a transzferár- és áfa-szabályozásnak való megfelelés jelenti számukra az adózás terén, jellemzően magasnak ítélik továbbá a velük szemben támasztott adminisztrációs elvárásokat - derül ki abból a friss felmérésből, amelyet a Deloitte a cégek 2010. évi adózással kapcsolatos várakozásairól, valamint a társaságok hazai adórendszerről alkotott véleményéről készített.