Címke: társasutazás (7 cikk)

Pénzcentrum | 2009. augusztus 26. 05:55

Felháborító: 6,5 órás késés, és még te kérj számlákat!

Fapados légitársaságoknál ugyan szinte senki nem lepődik meg egy-két órás késésen, de hat és fél óra esetén azért megfelelő tájékoztatást, némi élelmet, és sűrű bocsánatkérést azért elvárna az ember. Ehhez képest jó, ha számla ellenében visszatérítik a várakozás alatt elfogyasztott ételeket.

Pénzcentrum | 2009. június 10. 06:20

Ezzel érdemes tisztában lenni: mit tehetnek meg veled a légitársaságok

Mit tennél, ha nyaralásról hazafelé jövet, a repülőtérre érkezve szereznél tudomást arról, hogy a légitársaság egy órával korábban indította el a járatát, természetesen nélküled, és nem hajlandó másik gépen ingyen helyet biztosítani, mert 22 órával korábban e-mailt küldött a módosításról? Ilyen esetekben jobb, ha tisztában vagy a jogaiddal!

Pénzcentrum | 2009. február 18. 12:30

Egyre kevesebb a magyarok szabadideje

Folyamatosan csökken az emberek rendelkezésére álló szabadidő, és ebben a tekintetben nem is várható kedvező fordulat a jövőben - állapítja meg a GfK Hungária Piackutató Intézet Szabadidő-kutatása. Átlagosan a megkérdezettek fele elégedett a rendelkezésre álló szabadidő hosszával.

Pénzcentrum | 2008. december 18. 08:15

Vége az Exotic Travelnek

Újabb utazási iroda hullott ki a rostán: törölték a szakmai nyilvántartásból az Exotic Travelt. A főként drága tengerentúli utakra specializálódott iroda a regisztráló hivatalnak bejelentette, hogy nem tudja tovább folytatni tevékenységét.

Pénzcentrum | 2007. június 7. 12:00

Utazzon el! - Fizetjük!

Nyakunkon a nyaralási szezon. Ilyenkor sokan lapozgatják az utazási irodák katalógusait és szinte már látják magukat valamelyik tenger partján. Aztán sokan azt is látják - és nem csak képzelik - hogy az idén kisebb lesz a tenger, és lehet, hogy inkább medencének fogják hívni, mivel kevesebb pénz van a családi kasszában, mint amekkora összeget a katalógusok tartalmaznak. Nos nem meglepő, hogy a bankok és az utazási irodák segítő jobbot nyújtva hitelt kínálnak, hogy mindenki élvezhesse a "napfény ízét". Viszont az sem meglepő, hogy a hazai lakosság ezt még annyira nem akarja, inkább hűtőt vesz hitelből, mintsem pihenjen egy hetet valami távoli országban, vagy inkább saját megtakarításait használja fel erre a célra.

Pénzcentrum | 2006. május 18. 12:00

Utazz el! - Fizetjük!

Míg tőlünk nyugatabbra bevett szokás, hogy a honpolgárok nyári (vagy éppen téli) vakációjukat hitelből finanszírozzák, addig idehaza inkább tévét vesznek hitelből a potenciális adósok, mintsem valamelyik tengerparton vagy hazai termálfürdőben pihennék ki a dolgos mindennapokat. Vajon mi lehet az oka annak, hogy bár tucatnyi utazási iroda kínál néhány éve ilyen célokra hiteltermékeket, csak kevesen vágnak neki a világ felfedezésének kölcsönpénzből? A hiba az Ön vagy az utazási iroda készülékében van?