20 °C Budapest

Címke: szolgáltatóipar (21 cikk)

Pénzcentrum | 2020. október 7. 13:33

6 pont a magyar munkaerőpiac megmentéséhez: erre mind szükség lenne

A Magyar Nemzeti Banknak a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére tett javaslatai között számos foglalkoztatáspolitikai elem is megjelent, köztük a munkahelyvédelmi bértámogatás és adókedvezmények újbóli alkalmazása, valamint az átképzési és álláskeresési járadék bevezetése. Elemzők álláspontja szerint érdemes lenne megfontolni a javaslatok kiegészítését olyan egyéb intézkedésekkel, amelyek jelentősebb pótlólagos költségek nélkül is érdemben járulhatnak hozzá a pandémia okozta károk enyhítéséhez.

Népszava | 2020. június 8. 09:44

Ez nem lesz egyszerű: nagy bajban vannak ezek a boltok, éttermek

Bajban vannak az osztrák határhoz közeli városok üzletei, annyira kevesen jönnek át még Ausztriából. Sopronban egy étterem-tulajdonos úgy számolt: ha kinyitna, a költségek meghaladnák a bevételeket. A város egyik kedvelt vendéglőjében a napi bevétel a teraszok megnyitása után 30 ezer forint volt.

Pénzcentrum | 2020. április 30. 05:34

Ők a koronavírus-járvány igazi vesztesei: rengeteget szenvednek, mégis láthatatlanok

Sok szó esik a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól, de legalább ennyire fontos az is, hogy tisztában legyünk vele, és beszéljünk arról is, milyen károkat okoz a társadalomban. Szakemberek szerint tovább mélyíti a szakadékokat, azaz a szegények még szegényebbek lesznek ezek után. De vajon melyek azok a rétegek, amelyeket a leginkább sújt a mostani válság, és akiknek megháromszorozódtak a terheik az elmúlt 6 hétben?