28 °C Budapest

Címke: szakképzési hozzájárulás mértéke (22 cikk)

Pénzcentrum | 2020. február 10. 20:02

Ezekkel a dolgozókkal brutálisan nagyon húzhatnak a cégek: ezért éri meg nekik

Rehab adó csökkenése, szocho kedvezmény, szakképzési hozzájárulás alóli mentesség, kommunikálható társadalmi felelősségvállalás, erősebb csapatszellem, megújuló szervezeti kultúra, érzékenyebb munkavállalók. Csak pár a vállalatok számára előnyös következmények közül, amiket a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő emberek alkalmazása hoz magával.

Pénzcentrum | 2013. január 10. 10:01

Adózók, figyelem: fontos határidő közeleg!

Hamarosan lejár a határidő, ameddig be lehet jelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá. A január 15-e jogvesztő határidő, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthető ki.

Pénzcentrum | 2010. február 22. 14:28

Közeleg a határidő - Infók a szakképzési hozzájárulásról

Február 25-én kell bevallaniuk 2009-es éves szakképzési hozzájárulási kötelezettségeiket a vállalkozásoknak, a tavaly évközben életbelépett szabályozói változások alapján, mely 60 százalékra csökkentette a szakképzési hozzájárulás terhére igénybe vehető költségkeret arányát. A hozzájárulási kötelezettség negyven százalékát így mindenképpen pénzben kell teljesíteniük azon vállalkozásoknak, melyek nem szerveznek gyakorlati képzést. Kedvező változás, hogy a munkavállalók képzési időre vetített személyi jellegű költsége ugyanakkor elszámolhatóvá vált. A szakképzési hozzájárulásból érkező bevétel 2009-ben meghaladta a 40 milliárd Ft-ot.

Pénzcentrum | 2009. február 20. 17:00

Szakképzési hozzájárulás: ezzel is a bankok járnak jól!

Folytatódik a LifeLong Learning Magyarország Alapítvány januárban indított kutatása, "A szakképzési hozzájárulás a lifelong learning szolgálatában" címmel, amelynek célja, hogy az érintett feleket: döntéshozókat és a munkáltatókat egy asztalhoz ültesse, hogy az előzetes felmérések és kutatások tükrében megvitathassák: hogyan érdemes a továbbiakban fenntartani, fejleszteni a szakképzés jelenlegi rendszerét.

Pénzcentrum | 2009. január 14. 05:55

Adómentes juttatások: idén több jut belőlük?

Idén a minimálbér 71 500 forintra növelésével több béren kívüli juttatás adómentes értékhatára megváltozott, jobbára emelkedett, így a cégek magasabb összeggel motiválhatják dolgozóikat, miközben bérköltségeik nem emelkednek. A különféle juttatásokon végigzongorázva most áttekintjük, hogyan érintették egyiket-másikat a változások!

Pénzcentrum | 2008. október 9. 09:41

2009-évi tervezett adótörvény-változások: középpontban a feketegazdaság visszaszorítása

A Pénzügyminisztérium által benyújtott 2009-es adótörvény-változásokról szóló jogszabálytervezet módosításainak egyik fő célja a feketegazdaság visszaszorítása, és ezáltal a központi költségvetés bevételeinek növelése. A javaslat értelmében ezzel párhuzamosan jelentősen módosul a társasági adóra, a személyi jövedelemadóra és a járulékokra vonatkozó szabályozás, illetve az uniós kötelezettségnek megfelelően a szénre is kiterjesztik az energiaadót.