Ne Vásárolj Semmit

Pénzcentrum
2006. november 24. 09:30

A karácsonyi bevásárlási láz előtt egy nap gondolkodási időt kérnek a civil szervezetek: november utolsó péntekén Ne Vásárolj Semmit Nap lesz. A kezdeményezés eredetileg Kanadából indult, 1992-ben. A kampányt Magyarországon a Reflex és más természetvédelmi egyesületek, valamint a Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezi, immár hetedszer.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A fogyasztói böjt célja a vásárlási szokások megváltoztatása. A szervezők a civilizációnk által diktált túlfogyasztás számtalan káros környezeti és társadalmi következményére szeretnék felhívni a figyelmet.

A Ne Vásárolj Semmit Napon egyszerű a feladat: egy napig azokkal a dolgokkal foglalkozni, amelyek nem kerülnek pénzbe. A cél azonban egy tudatos vásárlói magatartás fokozatos kiépítése: meggondoltabb, tudatosabb cselekvésre ösztönözni a fogyasztót, annak érdekében, hogy csak a valós szükségleteiket kielégítő termékeket vásároljanak meg.

Az aktivisták persze nem maradnak passzívak: nem vásárolnak, viszont előadásokat tartanak a tudatos és etikus fogyasztásról, környezetvédelmi konferenciát és demonstrációkat rendeznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20