32 °C Budapest

Ne Vásárolj Semmit

Pénzcentrum
2006. november 24. 09:30

A karácsonyi bevásárlási láz előtt egy nap gondolkodási időt kérnek a civil szervezetek: november utolsó péntekén Ne Vásárolj Semmit Nap lesz. A kezdeményezés eredetileg Kanadából indult, 1992-ben. A kampányt Magyarországon a Reflex és más természetvédelmi egyesületek, valamint a Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezi, immár hetedszer.

A fogyasztói böjt célja a vásárlási szokások megváltoztatása. A szervezők a civilizációnk által diktált túlfogyasztás számtalan káros környezeti és társadalmi következményére szeretnék felhívni a figyelmet.

A Ne Vásárolj Semmit Napon egyszerű a feladat: egy napig azokkal a dolgokkal foglalkozni, amelyek nem kerülnek pénzbe. A cél azonban egy tudatos vásárlói magatartás fokozatos kiépítése: meggondoltabb, tudatosabb cselekvésre ösztönözni a fogyasztót, annak érdekében, hogy csak a valós szükségleteiket kielégítő termékeket vásároljanak meg.

Az aktivisták persze nem maradnak passzívak: nem vásárolnak, viszont előadásokat tartanak a tudatos és etikus fogyasztásról, környezetvédelmi konferenciát és demonstrációkat rendeznek.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem