2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Csökkenhetnek a kórházi várólisták: ma lép életbe az új rendszer


Új ellenőrzési funkcióval egészül ki mától a várólistarendszer - írja a Világgazdaság. Az előjegyzésekben így ezután egyértelműen a sorrendiség érvényesül majd.

Új funkcióval egészül ki az intézményi várólistarendszer - közölte a lappal a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK). Ha a lehetségeshez képest egy távolabbi időpontra tervezik az ellátást, a rendszer hibaüzenetet küld, és ha ezután sincs korrekció, akkor a NEAK szankciókat is alkalmazhat.

Tavaly és tavalyelőtt egyébként 28 ezer beteg várt valamilyen műtéti beavatkozásra, az új rendszer bevezetése után sem várható, hogy a várakozás megszűnik. Magyarországon egyébként két hónap az átlagos várakozási idő, amivel nemzetközi összehasonlításban a középmezőnyben vagyunk.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.