Megrendezte a saját halálát a biztosítási csaló - kattant a bilincs

Pénzcentrum2010. november 11. 16:17

Megrendezte a saját halálát a korábban Emmanouil Parisis-ként ismert, ma Neil McClaren névre hallgató fogorvos, hogy hozzájusson az 1,8 millió fontos (573 millió forintos) életbiztosításához.


Emmanouil Parisis vagy Neil McClaren?

A vádak szerint a 46 éves McClaren és két társa tavaly csak megrendezték a jordániai halálos kimenetelű autóbalesetet. A színlelt szerencsétlenséget követően az "elhunyt" álnéven Skóciába utazott.

Az elsőrendű vádlottat már előzetes letartóztatásba helyezték, két társa óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. A görög származású fogorvos 40 éves felesége valamint sógornője tagadja a vádat, miszerint részt vettek volna a csalásban.

Honfitársainktól sem áll távol a biztosítási csalás, nem ritka, hogy a csalók álbalesetekkel szeretnének egy kis pluszra szert tenni. Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt, K. Lajos és társai 2004-től kezdődően, a baleseti kárügyintézőként tevékenykedő P. Ildikóval összejátszva, számos személyt bíztak meg azzal, hogy megrendezett gépjárműbalesetben fiktív sérüléseket szenvedjenek, ami után jogtalanul fel tudták venni a kártérítéseket.

Az ügyben érintett biztosító társaságoknál a "sérültek" megbízása alapján P. Ildikó járt el. A bűncselekményekkel a sértett két biztosító társaság részéről összességében mintegy 400 millió forint került kártérítésként kifizetésre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: