Készítheted a személyidet a hipermarket bejáratánál! (2.)

Pénzcentrum2010. május 27. 16:58

A munkanélküliek 44,7%-a egy éve, vagy annál régebben keresett állást 2009. IV. negyedévében. A KSH adatai alapján a munkanélküliség átlagos időtartalma 16,5 hónap volt. A nehéz gazdasági helyzet ellenére kevesen próbálnak felkészülni arra a helyzetre, ha elveszítenék állásukat, és ezzel havi fix jövedelmüket. Sokan talán nem is gondolnák, hogy létezik olyan biztosítás, mely ebben az élethelyzetben áthidaló segítséget nyújthat.

Kutatási adatokon és szakértői tapasztalatokon alapul a Groupama Garancia Biztosító februárban bevezetett "Cora Havi Plusz" elnevezésű biztosítása, amely a Cora-val való együttműködésnek köszönhetően minden Cora áruházban elérhető 2010 tavaszától.

Korábban: Készítheted a személyidet a hipermarket bejáratánál! Mi áll a háttérben?

A Cora Havi Plusz elnevezésű biztosítás egy olyan, a magyar biztosítási piacon újdonságnak számító, komplex csomagtermék, mely az élet több "nehéz pillanatában" - munkanélküliség, táppénz, rokkantság vagy haláleset - is anyagi támaszt nyújt. A konstrukció baleseti rokkantság vagy halál esetén egy egyszeri nagyobb összeg kifizetésével támogatja a családot, keresőképtelenség (táppénz) vagy munkanélküliség esetén pedig havi jövedelem kiegészítést nyújt a biztosítás.

A Cora Havi Plusz biztosítást két, különböző szintű szolgáltatást nyújtó csomagban - Komfort és Prémium - érhetik el az ügyfelek. A biztosítás éves díjfizetésű, nagysága - havi lebontásban - még a magasabb szintű szolgáltatást nyújtó csomag választása esetén sem éri el a négyezer forintot. Ugyanakkor, ha egy biztosítással rendelkező elveszíti az állását, és hivatalosan munkakeresővé válik, akkor az ezt követő 31. naptól - a biztosítási feltételeknek megfelelően - számíthat a biztosító által havonta fizetett 70 illetve 90 ezer forintra.

Újra sláger lett az életbiztosítás - íme a befutók!

A biztosítás rugalmassága kapcsán Pethő Mónika, a Groupama Garancia Biztosító Baleset- és Egészségbiztosítási főosztályvezetője kiemelte, hogy "a szerződéskötés rendkívül egyszerű. A Cora Áruházakban a Cora Biztonságos Megoldások standnál mindössze néhány adatot kell megadnunk, mint például név, születési dátum, lakcím, adószám. A szerződés néhány perc alatt megköthető, a biztosító a következő naptári nap nulla órájától viseli a kockázatot. További adminisztráció nem terheli az ügyfelet."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

567-szeres nyugdíjemelés Magyarországon! Hány év kellett hozzá?

Martis István, a Profession.hu értékesítési igazgatója, elismert HR szakértő munkaerőpiaci tapasztalataik alapján elmondta, "Méréseink szerint az álláspiac felére zsugorodott, vagyis az előző évhez képest 2009-ben 50%-kal kevesebb állás volt. A tendecia folytatódik, 2010 első negyedévében további csökkenést volt tapasztalható. 2008 előtt az álláspiac dinamikájának jelentős részét az adta, hogy a munkavállalók új lehetőségeket, jobb állásokat kerestek, és ezért váltottak munkahelyet - helyükre pedig más mehetett.

Manapság rendkívül óvatos mindenki, és kétszer meggondolja, hogy egyáltalán belevágjon-e az álláskeresésbe. Tekintettel arra, hogy szinte minden vállalatnál volt valamiféle költség-, vagy létszámcsökkentés, nagyon kevés ember lehet, akinek egyszer sem fordult meg a fejében, hogy elveszítheti állását.

Martis István a fentek mellett kiemelte, "Látszik az is, hogy állást találni rendkívül nehéz és hosszadalmas, még akkor is, ha valaki kiváló a szakmájában. Egy munkahely elvesztése sok esetben egy család anyagi biztonságát veszélyezteti, vagy borítja fel teljesen, így érthető az óvatosság. Gondoljuk csak a sok lakáshitellel rendelkezőre, akik egyik napról a másikra munkanélküliek lehetnek, de hitelüket ugyanúgy kell törleszteniük."

Címkék: