10 °C Budapest
Yellow modern tram in Budapest, Hungary motion blur background, creative toning

BKK: forgalomkorlátozás jön holnaptól a nagykörút felé

MTI
2022. augusztus 3. 19:52

A Blaha Lujza tér rekonstrukciójának részeként csütörtökön elkezdődik a József körút Rákóczi tér felé vezető oldalának felújítása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán. A Rákóczi út és a Népszínház utca közötti szakaszon várhatóan tíz napig tartanak a kisebb forgalomkorlátozással járó munkák.

A felújítás során felmarják a régi, elhasznált útburkolatot, majd kiépítik a vízelvezető sávot, végül új kopóréteget kap az útszakasz. A friss burkolati jeleket a tervek szerint augusztus közepén festik fel - írták.

Hozzátették, hogy szombaton a Rákóczi út gyalogátkelőhellyel érintett járdaszigetén is végeznek apróbb munkát, amely miatt az érintett szakaszon a belső sávokat 2-3 órára lezárják. Egyre inkább körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér alakja, és a térbútorok kihelyezésének előkészítő munkái is elkezdődtek már - közölték.

Véget értek a csatornaépítési munkák, a felújítás az ütemtervnek megfelelően szegély- és járdaépítéssel folytatódik a Somogyi Béla utcában, amelyet a korszerűsítés idejére a Stáhly utca és a Gutenberg tér között lezártak a gépjárműforgalom elől, a gyalogos közlekedés és a szemétszállítás ugyanakkor biztosított volt.

A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik - írta a BKK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem