13 °C Budapest
Szent Istvan Korut, part of the Grand Boulevard, is one of the most central and busiest parts of Budapest. The Grand Boulevard is a major thoroughfare, and was built in 1896. It forms a semi-circle connecting the two bridges of the Danube, Margaret Bridge on the north and Petofi Bridge on the south.

Nagy könnyítés a budapesti autósoknak: ekkor szűnik meg a forgalomkorlátozás a Blahán

2021. szeptember 17. 20:28

Várhatóan már most hétvégén véget ér az érdemi forgalomkorlátozás a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában. Újra kétszer két sáv lesz járható a buszsávok, illetve a villamosvágányok mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kivitelezés felgyorsításával tíz nappal korábban, várhatóan már most hétvégén véget ér az érdemi forgalomkorlátozás a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában, közölte a Facebookon Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke. Így pedig a Rákóczi úton és a Nagykörúton is újra kétszer két sáv lesz járható a buszsávok, illetve a villamosvágányok mellett.

A városvezető szerint a következő időszakban csak kisebb munkálatokra kell számítani a csomópontban és közvetlen környezetében.

Hétfőtől visszaáll a villamosbarát lámpaprogram is a Nagykörúton, a csomópont eredeti kapacitásának visszaállításával már okafogyottá válik az ideiglenes intézkedés. A belső-erzsébetvárosi forgalomcsillapítás felfüggesztett intézkedései is visszaállításra kerülnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 22. péntek
Előd
42. hét
Október 22.
cAPS lOCK vILÁGNAP
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 22. 16:03