17 °C Budapest

Sokkal olcsóbb is lehet a köteleződ: erre érdemes figyelni

Pénzcentrum
2013. november 12. 10:39

Idén két nappal később kezdődött a kötelező kampány, de nem csak ezért van kevesebb idejük az ügyfeleknek. December elseje vasárnapra esik, így a szokásostól eltérően több biztosító csak november 29-ig tudja fogadni a benyújtott szerződés felmondásokat. Addig is érdemes időt szánni a váltásra, hiszen akár 50 százalékos kedvezményet is elszalaszthatunk a rohanással. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének sajtótájékoztatóján jártunk.

Idén 4 nappal kevesebb idő jut a mérlegelésre, hiszen a késői kezdés mellett több biztosító jelezte, hogy csak november 29-ig tudja befogadni a felmondásokat. A hétvégi felmondásokra az alkuszok sem tudnak garanciát vállalni - mondta el Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.

A lerövidített határidő azért lehet nagy gond, mert szokásosan az autósok 40 százaléka az utolsó pillanatra hagyja az ügyintézést. Ha pedig nem kerül felmondásra a szerződés, akkor további egy évig nem módosítható már.

Az online kalkulátorokkal történő választás is időigényes. Sokan nem olvassák el rendesen a lehetséges kedvezményeket, így akár egy 50 százalékos díjcsökkenést is elhalaszthatnak. A számolgatás során több kapcsolódó biztosítást is felajánlhatnak a kalkulátorok, ezeket is érdemes átnézni. A fedezeti értékeket például minden esetben vessük össze, ne csak az ár alapján döntsünk.

Félrevezető lehet a biztosítók levele
A baleseti adó idén is 30 százalék, maximalizált mértéke 30 295 forint. Ezt vagy feltünteti a biztosító vagy nem, de mi mindig figyeljünk arra, hogy a megfelelő összegeket hasonlítjuk össze.


Mi történt a díjakkal idén?

Nem csökkent, de nem is nőtt jelentősen idén az átlagdíj Cselovszki Zsolt, a gépjármű szekció elnöke szerint. A növekedés pedig leginkább csak abból adódik az eddigi évekhez képest, hogy ma már egyre többen voltak a maximális kedvezményes kategóriában, így kevesebb díjcsökkenés történt e miatt (egyre kevesebb bonus ugrásra juthat egyre több malus ugrás). A szövetség szerint nincs olyan csoportja az autósoknak, akik kiemelkedően rosszul jártak voltak.A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségé a jövőben fontosnak tartja a direkt kárrendezés bevezetését a jövőben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Erről bővebben itt: Vége lehet az autósok rémálmának: jöhetnek az új szabályok?

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?