Vasárnap is kinyit a legújabb magyar boltlánc

2015. május 22. 11:31

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a MOL, hogy annyira jól jártak a vasárnapi boltzárral, hogy új bolthálózatot nyitnak. Azt azonban eddig nem lehetett tudni, hol lesznek az első, vasárnap is nyitva tartó egységek, illetve milyen áron kínálják majd a hétköznapi élelmiszereket. Mutatjuk!

A kötelező vasárnapi zárva tartással annyira jól járt a MOL, hogy nemrég Fresh Corner néven új, önálló márkát indítottak. Lars Höglund, a MOL kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója szerint ezekben a boltokban akár a mindennapi bevásárlást is el lehet intézni, a szokásos kisbolti árakon.

Az új MOL-üzleteket először tíz kúton tesztelik; az első a dél-budai Prielle Kornélia utcában már meg is nyílt. A következő hónapokban pedig további kilenc üzletet adnak át: Budapesten a Róna utcai, Fóti úti, Borszéki utcai és Vágány utcai kúton, míg vidéken a diósdi, valamint az M3-as autópálya Rekettyés és Görbeháza pihenőhelyeknél lévő két-két töltőállomáson lesz új üzlet. A Róna utcai egység kivételével valamennyi bolt nonstop lesz.

A szabályozás szerint a töltőállomások és az ott lévő shopok is nyitva tarthatnak vasárnap, ha ugyanaz a vállalkozó üzemelteti mindkettőt. A rendelkezés azért nem érinti a MOL-t, mivel náluk a shopokat ugyanaz a szerződéses partner üzemelteti, aki magát a töltőállomást.

A Buksza blog ráadásul azt is megtudta, hogy mit is takarnak a kereskedelmi igazgató által említett "szokásos kisbolti árak". Azt írják, hogy például a Koronás cukor kilója 199 forint, a 30 grammos Túró Rudi 99 forint, a Nagyi titka rétesliszt pedig 219 forintba kerül. Ez pedig azt mutatja, hogy a Fresh Cornerekben az nonstopokban jellemző átlagárak lesznek.

Amennyiben a Fresh Corner-boltok sikeresek lesznek, akkor a Mol bővíteni fogja a hálózatot. Lars Höglund szerint erre minden esély meg is van: az Indexnek ugyanis korábban úgy nyilatkozott, hogy a jogszabály bevezetése óta nemcsak több lett a vásárló, de egy egészen új vevői réteg is megjelent a kutakon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A MOL-nak jelenleg 365 kútja van Magyarországon (lásd az alábbi térképen). Ha minden töltőállomáson nyitnának egy-egy Fresh Corner boltot, akkor a MOL lehetne az egyik legnagyobb szereplő a hazai, éjjel-nappal is nyitva tartó kiskerláncok között. Az irány egyébként ebbe az irányba mutat; az elmúlt hónapokban például 170 MOL-kúton nagyjából száz új termékkel bővült a kínálat, megjelentek az alapvető élelmiszerek, a hálózat harmadában pedig van pékáru is.

A MOL egyébként az új kiskereskedelmi stratégiát a közép-kelet-európai régió piaci és vásárlói trendjei alapján még tavaly kezdte el kialakítani, csak ezt követően lépett életbe a vasárnapra vonatkozó szabályozás. Ezt a stratégiát egyébként több kúthálózat is követi; az OMV például a Sparral bútorozott össze, hogy kihasználva a törvényi kiskaput, így növeljék bevételeiket.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem