11 °C Budapest

Ez az 50 legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum
2013. október 13. 08:03

Bookline TOP50 Napjaink egyik legnépszerűbb sikerszerzőjének új könyvét olvasók milliói várták lélegzetvisszafojtva: Dan Brown Inferno című regénye szinte rögtön a megjelenést követően átvette a vezetést a hazai sikerlistán. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

Napjaink egyik legnépszerűbb sikerszerzőjének új könyvét olvasók milliói várták lélegzetvisszafojtva: Dan Brown Inferno című regénye szinte rögtön a megjelenést követően átvette a vezetést a Bookline TOP 50-ben. A szeptemberi lista második helyén Csáki Judit írását, az Alföldi színháza - Öt nemzeti év című kötetet találjuk, amely kegyetlen őszinteséggel mesél a Nemzeti Színház Alföldi-korszakáról és a színész-rendezőről. A 3. helyet ezúttal a sikerlistán szinte már bérelt hellyel rendelkező Leiner Laura Bábel című regénye szerezte meg.

A régóta várt Infernóval nem csak Dan Brown tért vissza: főhőse, a sármos és intelligens szimbólumszakértő, Robert Langdon is újra felvette a kesztyűt, és nem is akármilyen kalanddal ajándékozza meg az olvasót. Langdon ismét az életéért küzd a Firenzén végigsöprő őrült hajsza során, miközben egy fiatal nő, Dr. Sienna Brooks társaságát élvezi. Bár a felállás némileg megszokott - az ismeretlen üldözők elől csak úgy menekülhetnek, ha Langdon beveti a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókkal és ősi rejtelmekkel kapcsolatos ismereteit -, Dan Brown még így is képes meglepetést szerezni. A regény érdekességét csak fokozza, hogy a történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusának, Dante Poklának ihletésére született, és sokak szerint a szerzőnek ez az eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye.

A dobogó 2. fokán az utóbbi hónapok egyik legtöbbet emlegetett rendezőjének munkásságáról, illetve az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színház 5 évéről szóló kötetet találjuk. Az Alföldi színháza - Öt nemzeti év című könyvben Csáki Judit színikritikus jó és kevésbé jó előadásokról, színészekről, közönségről mesél a volt igazgató kommentárjaitól kísérve. Kicsit cizelláltabb képet kaphatunk arról, milyen igazgató is Alföldi, hogyan látja a színházat vagy éppen a személyét érintő támadásokat.

Harmadikként ezúttal egy igazi hazai sikerszerző, Leiner Laura újdonsága futott be: a Szent Johanna gimi után most szabadabb vizekre evez, és a nyári fesztiválok fílingjét sűríti egy izgalmas, természetesen a szerelmi szálat sem nélkülöző regénybe. A Bábel egy olyan hazai fesztivált vetít elénk, ahol a zárónapon a Red Hot Chili Peppers a fellépő: a főszereplő Zsófi pedig 17 évesen, életében először tölt el itt egy hetet a barátaival, és olthatatlan vágyat érez, hogy személyesen találkozhasson a zenekar frontemberével, Anthony Kiedis-szel. Az önmegvalósítás, az öntudat szárnybontogatása a 4. helyen található Múzsa című tanácsadókönyvben is fontos szerepet kap. A szerzőnek, Braskó Csabának szemléletfejlesztőként az a hivatása, hogy a legbonyolultabb problémákra is meghökkentően egyszerű megoldásokat ad, amelyeket cégvezetők és fejlődni vágyó emberek egyaránt hasznosítani tudnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A listán hónapról hónapra rendíthetetlenül felbukkanók sorába Leiner Laura mellett szeptemberben Bartos Erika is beállt, megjelent ugyanis a mostanra már minden gyerek kedvencévé avanzsált Bogyó és Babóca legújabb kötete, a Bogyó és Babóca alszik (7.). Egy nem mindennapi visszatérőt is a listán találunk: Timur Vermes szatírájában (Nézd, ki van itt, 5. hely) maga Hitler éled fel napjainkban, és nem is olyan meglepő módon gyorsan megtalálja a helyét ebben a demagógia, nézettségi adatok és like-ok vezérelte világban.

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem