18 °C Budapest

Elárulták, mikor indul az IKEA magyar webshopja

2017. február 15. 09:37

Pár napon belül elindul az IKEA online áruháza, egyelőre áruházi átvétellel. 2017 nyarán pedig már házhoz is szállítják majd a termékeket. Az új IKEA áruház tervezett nyitási dátuma pedig 2017. május - tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési áruház mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

2017. májusában nyit meg várhatóan a soroksári IKEA-áruház- tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési multi mai napon tartott sajtótájékoztatóján. Ennek a hétnek a végén pedig elindul az IKEA magyar online áruháza is. Bár eleinte még csak áruházi átvétellel tudunk itt vásárolni, de 2017 nyarától várhatóan már házhoz is szállítják a termékeket.

A folyamatot úgy kell elképzelni, hogy otthon a számítógép előtt ülve megvásárolhatjuk a kívánt termékeket, majd kiválasztjuk azt az időpontot, amikor át tudjuk venni az áruházban. A webshop eleinte csak a budaörsi áruházban lesz elérhető.

Az áruházban lévő termékek 75-80 százalékát tudjuk majd online is megvásárolni.

Még keresik a dolgozókat

Az áruház tájékoztatása szerint hiába van munkaerőhiány az országban, számukra nem okoz gondot megfelelő munkaerő megtalálása. Ennek oka többek között az lehet, hogy az áruház komplex juttatási csomagot kínál dolgozóinak, például nyugdíj előtakarékossági hozzájárulást, bónuszokat és bérlettámogatást is adnak. Jó hír, hogy van még hely néhány dolgozónak az új IKEA áruházban: éttermi dolgozókat, eladókat és logisztikai munkaerőt is keresnek még.

A svéd bútorlánc hazai vezetésének tájékoztatása szerint a legújabb egység megnyitásával több mint 200 új munkahely jön majd létre. Az áruház hatalmas lesz, összesen 34 ezer négyzetméter, vagyis nagyobb, mint az eddigiek. Ráadásul az új áruház fenntarthatósági szempontból is zászlóshajónak számít majd.

Jól zárta az évet az IKEA

A 2016-os pénzügyi évben az IKEA csoport teljes értékesítési árbevétele 34,2 milliárd euró volt. A teljes értékesítési bevétel így euróra átszámolva 7,1 százalékkal növekedett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A magyarországi IKEA pedig 14,5 százalékos növekedést ért el, ami kiemelkedő eredmény a csoporton belül. A magyar növekedés globálisan a harmadik legjobbnak számít.

Az IKEA elmúlt éve számokban:

  • 7,2 millió egyedi kattintás a honlapon,
  • ebből 5 millió áruházi látogatás,
  • és 3 millió vásárlás,
  • de tavaly az átlagos költésünk is emelkedett: 16 700 forintra.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem