17 °C Budapest
Shopping trolley in a supermarket.

Durvul az árháború a boltokban: kőkemény akciókat jelentett be az Auchan és a Penny

2023. május 4. 13:31

A Penny friss bejelentése szerint havonta közel 1000 árucikket kínál jelentős árengedményekkel, majd nem sokkal később érkezett a hír, hogy Budaörsön az Auchan is hatalmas kedvezményekkel és meglepetésekkel várja vásárlóit egész májusban. 

Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 25,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit a KSH jeletése szerint (az áprilisi adatokra még egy pár napot várnunk kell), ezen belül az élelmiszerek ára 42,6 százalékkal emelkedett. A hazai üzletláncok már az év eleje óta elindították az árháborújukat, azaz próbálnak minél több terméket alacsonyabb áron kínálni, megnyerve ezzel maguknak a vásárlókat.

Ettől függetlenül április közepén bejelentették, kötelező heti akciókat kell bevezetnie a boltoknak júliustól az alapvető élelmiszerekre. A kormány tervei szerint 20 kategóriára kell bontani a termékeket, ezek alapján kell hetente élesíteni a leárazásokat. Az egymással versengő diszkontok azonban nem várnak addig, már hónapok óta akcióznak. 

A hetente megújuló akciós kínálatban jellemzően 20-30, de akár 40-50 százalékos kedvezményekkel is találkozhatnak a vásárlók a Penny üzleteiben. Mint írták, valamennyi árucsoportot lefednek a kedvezményes ajánlatok. Hűségprogramjukban további heti 200 kedvezményes ajánlat várja a vásárlókat.

Közben 25 évvel ezelőtt nyitotta meg az első áruházát Budaörsön az Auchan. A jeles alkalomból kedvezményekkel várja vásárlóit egész májusban. Heti akciókra is lehet számítani, ami a mostani helyzetben különösen jól jön - áll a közleményükben. Például a 25 ezer forint feletti vásárlások után 10%-os blokkvégi kedvezmény jár, amit a következő 25 ezer forint feletti vásárlásnál lehet beváltani. Ezen felül minden héten 25 kiválasztott terméket 25%-kal vagy akár nagyobb kedvezménnyel kínálnak. A Bizalomkártyás vásárlók közül 25 szerencsés pedig 1-1 millió forinttal gazdagodik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 3. 16:55
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem