12 °C Budapest
Gourmet meal ready to be served in restaurant

Így ehetsz potom pénzért az ország legmenőbb éttermeiben: már elindult a roham!

2023. március 8. 19:04

Március 9. és 19. között rendezik meg a tavaszi Étterem Hetet, melyre már most több tízezren regisztráltak. A koncepció lényege, hogy közép- és felsőkategóriás éttermek menüjét kóstolhatják meg az érdeklődők egy egészen kedvezményes áron, előzetes regisztációt követően. Kiss Zoltán az eseményt szervező DiningCity étteremajánló képviselője a Pénzcentrumnak beszélt a rendezvény részleteiről és arról, miért lenne fontos, hogy a magyar vendégekre is figyelmet fordítsanak az éttermek.

Márciusban 11 napon át rendezik meg a tavaszi Országos Étterem Hetet, melyhez összesen 157 vendéglő csatlakozott már, ahol és kedvező, fix árú menüsorokkal várják azokat, akik asztalt foglalnak a rendezvényre. A vendéglátóhelyek évek óta három kategóriában mutatkoznak be: idén a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt.

A tavaszi rendezvény nagy újdonsága, hogy több, a Michelin által ajánlott, illetve Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem is ott lesz a résztvevők között: az etyeki Rókusfalvy Fogadó, a balatonszemesi Kistücsök, a kéthelyi Lokal47, az egri Macok bisztró, a miskolci Avalon és Végállomás Bisztró.

Fontos, hogy kizárólag előzetesen, online lehet asztalt foglalni, aki tehát csak beesik az utcáról, az nem fog hozzájutni a kedvező áru menühöz, ugyanis maximalizálva van, hogy egy étterem óránként hány vendéget fogad. Ennek az az oka, hogy a promóció mellett az a’la carte vendégeket is ki tudják szolgálni. A regisztrált vendégek egy szűkített étlapról választhatnak egy-egy fogást a jellemzően 3-4 féle előételből, a 4-5 féle főételből és a 2-3 féle desszertből, méghozzá fix áron, 5900 és 9900 forint között, ám ebben az italok nincsenek benne értelemszerűen.

Jelen pillanatig már 24-25 ezer foglalás érkezett, és úgy tűnik, hogy a tavalyi eredményeket beérjük, nagy eséllyel meg is haladjuk a 30 ezret

 - tudtuk meg Kiss Zoltántól, az Országos Étterem Hét egyik szervezőjétől A tavaly októberi árakhoz képest emelni kellett a menü árait: a legolcsóbbét ezer forinttal, a középkategóriás ára 6900 forintról 7900 forintra nőtt, a legdrágább menü árát viszont sikerült idén is 10 ezer forint alatt tartani.

Kiss Zoltán szerint az, hogy több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez, mint legutóbb, nem feltétlenül azt jelenti, hogy most a bajba jutott vendéglátóhelyek kapkodnak a vendégek után, véleménye szerint ez ennél összetettebb kérdés.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lokációja válogatja, hogy hol van visszaesés, hol nincs. Én úgy érzékelem, hogy Budapest belvárosában ez a jelenség nem tapasztalható, mivel rengeteg a külföldi turista, akik egy euróért 380 forintot kapnak.  Nagyon olcsó most a külföldieknek Budapest. Persze a főváros külső részein lévő vendéglátóhelyek esetében más a helyzet, ott érzékelik a visszaesést.

Sokkal inkább a magyar vendégkör erősítésének szándéka áll a háttérben, ezért is csatlakoznak egyre többen. Akik korábban nagyrészt kizárólag külföldi vendégekre támaszkodtak, rájöttek a covid alatt, hogy egészen kiszolgáltatott ez a helyzet, amit egy nem várt esemény könnyen megboríthat. A külföldiekre építő a modell tehát sérülékenynek bizonyult. Abban az időben például rengeteg étterem jelentkezett be hozzánk, olyanok is, akik korábban nem kívántak csatlakozni ehhez a programhoz.

A Covid miatt, annak hatására nagyon sok étterem felismerte, hogy igenis fontos a magyar vendégkört is ápolni, szélesíteni, és megismertetni velük a kínálatukat a különböző gasztrorendezvények alkalmával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem