21 °C Budapest
Personal perspective of a shopper pushing shopping trolley along product aisle while shopping in a supermarket

Fontos újítás a magyar boltláncnál: ennek tuti, hogy minden vásárló örülni fog

2022. február 23. 18:32

Már mind a 13 hazai METRO áruházban bevezették az Expressz Kasszákat, melyek akár másodpercekre rövidíthetik a professzionális vevők pénztárnál töltött idejét. Azokban az áruházakban, ahol már korábban bevezették a rendszert, havonta átlagosan közel 9 000 darab számla kezelése történik a speciális kasszákon keresztül, és a szolgáltatás népszerűsége folyamatosan nő - közölte a boltlánc.

Az első Expressz Kasszákat 2020 decemberében vezette be a nagykereskedelmi vállalat a budaörsi, ferencvárosi és kelet-pesti METRO üzletekben, majd a teszthónapok alatt elért sikerek után az újítást fokozatosan megvalósították a többi áruházban is. Mára az összes METRO áruházban elérhetővé vált ez a korszerű szolgáltatás, leegyszerűsítve a vendéglátásban és kereskedelemben dolgozók beszerzését. Az Expressz Kasszák egy padlóba épített mérleg segítségével grammnyi pontossággal képesek mérni az akár 430 kg áruval megpakolt profi bevásárlókosár tartalmának súlyát. A kereskedők, éttermek, szállodák által vásárolt nagy mennyiségű árut így nem szükséges a pénztárszalagokra kipakolni, elegendő azt a bevásárló kocsival együtt a mérlegre tolni.

Azokban az áruházakban, ahol a speciális kasszákat már több hónapja használják, havonta átlagosan már közel 9 000 darab számla kezelése történik az Expressz Kasszákon keresztül, és a szolgáltatás népszerűsége folyamatosan nő.

Szeretnénk minél több formában hozzájárulni a professzionális vásárlóink hatékonyságának növeléséhez. Az Expressz Kasszák nagy mértékben felgyorsítják és leegyszerűsítik a hagyományos beszerzés folyamatait. A vásárók az erre a célra kapott szkennerrel vagy a mobiltelefonjaikra letöltött alkalmazással már a kosárba tételkor beolvashatják az termékek vonalkódját, fizetéskor pedig a pénztárgép egy súlyméréssel és egy QR-kód segítségével nagyjából 5 másodperc alatt validálja a bevásárlókocsi tartalmát

- mondta Tóth-Korom Péter, a METRO áruházi operációs vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem