25 °C Budapest

A Tesco nagy bejelentése: Szegeden is jön az online bevásárlás

MTI
2013. június 26. 15:06

Mintegy félszáz munkahelyet teremtett a Tesco Global Áruházak Zrt. azzal, hogy elindította első vidéki online bevásárló szolgáltatását Szegeden - tájékoztatta a cég e-kereskedelmi vezetője szerdán, szegedi sajtótájékoztatóján az MTI-t.

Őri Gergely elmondta: a Tesco Global Áruházak Zrt. idén márciusban Budapesten tette elérhetővé a szolgáltatást, mostantól azonban Szegeden és 40 kilométeres vonzáskörzetében is lehetőség van az otthoni bevásárlásra. Ezzel több, mint 320 ezer embert érnek el a térségben.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar vásárlóknak tetszik az újítás, amelynek különlegessége, hogy nemcsak a szárazárut rendelhetik meg az ügyfelek, hanem a frissárukat is, hiszen speciális körülmények közt tárolják és szállítják azokat házhoz. Emellett mintegy két hete lehetőség van arra is, hogy a vásárlók az áruházakban vegyék át az előre megadott rendelés alapján összeállított csomagokat.

A vásárlások során az látszik, hogy a vevők főként a baba termékeket, a különböző vizeket és az üdítőitalokat rendelik.

A Tesco elsőként 15 évvel ezelőtt biztosított lehetőséget az otthoni vásárlásra Angliában. Tavalyi online élelmiszer forgalmuk 3 milliárd angol font volt a 72 milliárdos éves forgalomból. A cég 2012 januárjában döntött úgy, hogy nemzetközi piacain is elindítja a szolgáltatást és hálózatuk prágai egységében tettek próbát. Az idén márciusban Budapesten is bevezették a szolgáltatást. A tervek szerint Magyarországon három éven belül 90 százalékos lefedettséggel tudják teljesíteni a vásárlók online megrendeléseit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tesco Global Áruházak Zrt. a tavalyi pénzügyi évben Magyarországon 709 milliárdos forgalmat bonyolított le, amely kismértékű növekedésnek számít az előző évhez képest.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem