26 °C Budapest

Drágulhatnak az elektromos cigaretták

Pénzcentrum
2012. február 29. 14:04

Egyelőre nem tudni, hogy miként szabályozhatja az egészségügyi államtitkárság az elektromos cigaretták piacát, de akárhogy is tennék, feltehetőleg drágítaná a termékeket.

Az InfoRádió Információi szerint már vizsgálja az egészségügyi államtitkárság, hogy hogyan szabályozhatja az elektromos cigaretták piacát. A nemdohányzók védelméről szóló törvény január 1-jei szigorítása óta egyre népszerűbb termékek górcső alá vételére múlt héten az Országgyűlésben a KDNP-s Pálffy István kérdésére tett ígéretet az egészségügyi államtitkár. Szócska Miklós kiemelte: óvatosan, megfontoltan fognak lépni ezen a területen, de lépni kell. mert a nikotin gyógyszerként engedélyezett hatóanyag, így forgalmazni csak a gyógyszer-hatóság által kiadott forgalomba-hozatali engedély birtokában lehet.

Az elektromos cigaretták árusítói azonban eddig nem kezdeményezték, hogy az - akár 50 milligramm nikotint is tartalmazó - patronokat gyógyszerként hozhassák forgalomba. Szócska Miklós szerint a cégek kihasználják a joghézagot.

Pálffy István felvetette, hogy a jövőben - gyógyászati segédeszközként - árusíthatnák kizárólag patikákban az elektromos cigarettákat, avagy a dohánytermékek kiskereskedelmének állami monopóliuma alá eső trafikokban.

Akárhogy is, a szükséges vizsgálatokat követően, gyógyszerként forgalomba hozva feltehetőleg csak a jelenleginél drágábban juthatnának a fogyasztók az elektromos cigarettákhoz. Ám legalább tudnák, hogy mit fogyasztanak. Az InfoRádió által megkérdezett tüdőgyógyász szerint ugyanis egyelőre nincsenek pontos információk arról, hogy a kínai termékekből beszívott pára a nikotinon kívül milyen anyagokat tartalmaz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vadász Imre kifejtette: biztosan tartalmaz nikotint, ugyanis ezzel segítik elő, hogy függőség esetén a megvonási tüneteket kiküszöbölje, de a többi összetevő nem ismert, így azt sem tudni, hogy káros anyag van-e benne. Az elektromos cigaretta nem tartalmaz kátrányt és szénmonoxidot - tette hozzá.

Az Egészségügyi Világszervezet hivatalos állásfoglalása szerint azonban nem áll rendelkezésre elég adat ahhoz, hogy a termék ajánlható legyen a dohányzásról való leszokás megkönnyítésére.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm