26 °C Budapest

Húsvéti akciókörkép Alditól Tescoig: olcsó, olcsóbb, legolcsóbb?

2009. április 6. 05:55

A legnagyobb áruházláncok akciós kínálatából szemezgetve egyértelmű: karácsony után a húsvét tűnik a legnagyobb üzletnek, legyen szó sonkáról, gyomorkeserűről, vagy épp csokitojásról. Egy a lényeg: itt az ünnep, fogyassz minél többet!

Aldi

Lehet, hogy az Aldi rájött arra: sonkában csak a márkás a nyerő. Talán épp ezért találjuk meg akciós kínálatukban a Pick termékeit (Békebeli füstölt kötözött sonka 1399 Ft/kg). Ugyanakkor egyfajta különlegességként is felfoghatjuk, hogy a csokinyuszi mellett csokiegeret is vásárolhatunk (Choceur csokiegér 499Ft/210g). Kimondottan szeretjük az Aldi antipastijait, most mind a 4-féle előétel 449 forintba kerül üvegenként. Kissé merészebb választás a Primana töltöttkáposzta-konzerv -269Ft/400g-, de aggodalomra semmi ok, hiszen az alacsony ár - a címke szerint - igazi magyar minőséget jelent, csak úgy, mint a 10 forinttal drágább Primana babgulyás.

 

Húsvéti csokoládé nyalóka (Fotó: aldi-hungary.hu)


Nagyobb képzelőerejű menyecskéknek ajánljuk a fenti képen is látható Húsvéti csokoládé nyalókát, kétfajta ízben, 349 forintért (10X15 g/csomag).


Auchan

Furcsa, mégis igaz: az Auchannál kétfajta mák is le van értékelve. Szerkesztőségünk lelkiismeretes kutatómunkával -pl. nagymamák felhívása- sem talált olyan, kimondottan a húsvéthoz kapcsolódó ételt, amibe mák kellene (esetleg a mákvirág kalács), így lehet, hogy a franciák már sejtenek valamit a karácsonyi áremelésekkel kapcsolatban. Olcsónak számít a Pick Békebeli füstölt kötözött sonkája (1390 Ft/kg), a díszdobozos (2 poharas) Unicum (2899/0,7l), és a Segafredo őrölt kávé, amelyből 4 csomag (4 X 250 g) 1279 Ft.
Az Auchan -szokásához híven- a vastagabb pénztárcájú locsolóvárókra is gondolt, hiszen aktuális katalógusukban hirdetik a Krémes kacsapástétomot -kilogrammja 4399 Ft-, az Elősütött libamájat testhájjal (4699Ft/kg), és a Henessy V.S. konyakot (díszdobozban, 2 pohárral 6299 Ft/0,7l).


Cora

A másik nagy francia lánc annyira érzi a magyar ízlést, hogy a kétféle torma (Classic, reszelt 89Ft/170g és Univer, ecetes 185 Ft/190g) mellett a Kotányi édesnemes paprika (219Ft/100g) és a Soós 8 tojásos csigatészta (169Ft/200g) is akciós. Amit kimondottan olcsónak találtunk, az a Vénusz napraforgó étolaj (689Ft/2l) és a Pápai hús sonkatermékei (Hagyományos érlelésű parasztsonka 989Ft/kg, Hagyományos érlelésű füstölt kötözött sonka 1099Ft/kg).

Ha többet akarsz tudni a sonkavásárlás fortélyairól, olvasd el a Húsipari Kutatóintézet igazgatójának tanácsait:

Így vásárolj húsvéti sonkát - a szakértő tanácsai


Ki gondolta volna, hogy létezik Húsvéti teasütemény (599Ft/500g), tippünk szerint nyomokban dülöngélő biciklistát, lila zakót, fehér zoknit, makkoscipőt és locsolóverset tartalmazhat.


Interspar

Az általunk megvizsgált üzletek közül tojásügyi kérdésben a legmesszebb az Interspar jutott: nem elég, hogy kínálatukban megtalálhatjuk a 4 darabos Tojásgyertya szettet (papír tojástartóban), 499 Ft-ért, 4 féle tojásfestéket, vagy a 6 darabos Tojáscsomagot organza táskában, a Bomann tojásfőzőnek is sikerült bekerülnie a katalógusba (1990 forint). A legmeghökkentőbb mégis a Tojástestű (!) csibe -vagy nyuszi- melyből 2 darab 599 forint. Aktuális katalógusuk azonban csak április 8-ig érvényes, így vélhetően a hét második felében előrukkolnak még komolyabb ünnepi akciókkal is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Lidl

Az Aldi örök konkurensénél már 299 forintért kaphatunk egy üveg Tokaji furmintot, és 59 forintért egy üveg Balatoni világos sört (mindkettőt a nagyon távoli rokonok gyors hazaküldésére ajánljuk). Öt tasak (5X37g) Vanília pudingpor 99-, míg 1 kg Jódozott vákuumsó 45 forint. Ha hétfőre már nem bírnánk a reggeltől estig tartó folyamatos evészetet, válasszuk a Sunny Glade puffasztott rizsszeleteket (99Ft/100g), garantáltan gyomorkímélő, csak úgy, mint a többféle ízben is kapható Linessa gyümölcsjoghurt (59Ft/150g).

Még több a Lidlről:  Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?

Match

A Match izgalmas szárnyasfelhozatallal készül: kapható náluk Valdor Libamáj hájjal (3690 Ft/kg), és Kacsavacsora-csomag is (2db kacsacomb, 1db kacsamell-filé), 1859 Ft/kg-ért. Az Univer torma 179 forint (190 gramm), a Chio Crackings tavaszi csomag (3 fajta keksz, összesen 325 gramm) 299 forint. Egyedül itt találkoztunk húsvéti Haribo gumicukorral (219 Ft/100g), és a háztartásban nélkülözhetetlen Hewa sütőzacskóval (8 db 199 Ft).


Metro

A Metro semmit sem bízott a véletlenre, már február közepén kiadta húsvéti csokikatalógusát, ami gyakorlatilag minden, az ünnephez köthető édességet tartalmaz: a Nestlé 18 grammos csokiállatkáinak (csibe, bárány, kotlós, nyuszi) darabja 88,8 forint, igaz, csak 48 darabos gyűjtőcsomagolásban juthatunk hozzájuk. Az 1458 forintba kerülő 180 grammos Raffaello fémtojást csak a legjobb versmondók érdemelhetik meg, hasonlóan a 200 grammos Ferrero Rocher T16 csomaghoz (1598Ft/db).
Nem meglepő, hogy a Metro a saját márkás "Corvinus" hústermékeket preferálja akciós újságjaiban is: a Füstölt parasztsonka kilója 1066 forint, ugyanez mangalicahúsból 1798 forint. Leginkább ajándékként lehet nagy sikere a késsel és vágódeszkával együtt csomagolt spanyol Serrano sonkának, amelyből 1 doboz (kb. 7 kg) 15358 forint.


Tesco

A Tesco budaörsi hipermarketjének akciói között megtalálhatjuk a hazai húspiac Darth Vader-ét, a kilogrammonként 599 forintba kerülő Füstölt hátsó csülök nevű terméket, ugyanitt kapható Füstölt, főtt, kötözött lapocka sonka 549 Ft/kg-os áron. Az akciós a Capelin kaviár is, 2 db 599 forint. A Tesco Húsvéti tortája valószínűleg finomabb, mint ahogy kinéz: a zöld sütemény, közepén fehér nyuszival kilogrammonként 1099 forintba kerül. Viszont tapasztalatunk szerint itt a legolcsóbbak az alkoholtartalmú italok a 0,7 literes Jägermeister 1999 forint, az 1 literes Ballantines 2999-, a fél literes Kalinka vodka pedig 1249 forintba kerül.


Cikkünkben az üzletláncok honlapjain 2009. április 3-án elérhető katalógusok fogyasztói árait vettük figyelembe. További információ az akciós újságokban és az üzletekben.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem