accountant is examining  invoices and documents

Kemény NAV-razzia indul Magyarországon: mutatjuk, hol csapnak le az ellenőrök

2023. január 31. 14:31

Februárban sem tétlenkednek az adóellenőrök, országszerte lehet ellenőrzésekre számítani már az 5. héten. Mutatjuk, pontosan hol és mely napokon lehet számítani ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Adótraffipax aloldala alapján.

A honlap szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 1. és 10. között ellenőrzik a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 31-én (kedden) Kerekegyházán, Kunadacson és Kunbaracson ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. Továbbá az adóellenőrök január 30. és február 5. között Kiskunhalason ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai január 30. és február 5. között szerdán Pécsett, az éttermekben, csütörtökön a harkányi piacon, pénteken pedig szintén Pécsett, az iskolabüfékben ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 31. (kedd)                     Jászberény és környéke
  • február 1. (szerda)                  Tiszafüred és környéke
  • február 2. (csütörtök)               Szolnok és környéke
  • február 3. (péntek)                   Jászboldogháza és környéke

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 3. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. január 31. és február 3. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • január 31. (kedd)                        Pásztói járás,
  • február 1. (szerda)                     Szécsényi járás,
  • február 2. (csütörtök)                  Balassagyarmati járás,
  • február 3. (péntek)                      Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten azoknál az adózóknál ellenőriz, ahol az online pénztárgépekből érkező adatok alapján az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Az ellenőrzések a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint  a 2022. év végi leltárak meglétét is vizsgálják a revizorok. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 3. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei (özzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések):

  • 2023.01.30. Simontornya
  • 2023.01.31. Bonyhád
  • 2023.02.01. Szekszárd
  • 2023.02.02. Dombóvár
  • 2023.02.03. Decs, Őcsény

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 30. és február 10. között a ruházati kiskereskedéseket ellenőrzik az egész megyében. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem