20 °C Budapest

Hitelszűkében a céged? Így szerezhetsz pénzt!

Pénzcentrum
2011. november 10. 14:50

Minden eddiginél nagyobb szüksége van pénzre a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak, hiszen piacaik beszűkültek, kintlévőségeik növekedésnek indultak, fejlesztéseik leálltak. Csakhogy a hitelhez jutni, nehéz, mert a csapokat a válság következményeitől tartó bankok elzárták. A helyzet azonban nem reménytelen, aki megtalálja a közös nyelvet a bankokkal, sikerrel járhat. Cikksorozatunkban igyekszünk megmutatni, hogyan kell ezt csinálni!

A gazdasági válság és a nyomában járó bizonytalanság nehéz helyzetbe hozta a magyar kis- és középvállalati szektort. A kereslet csaknem minden gazdasági ágazatban visszaesett, a partnerek egyre gyakrabban késve fizetnek, sokan a cégük fejlesztéséhez felvett devizahitelek megnövekedett törlesztő részleteit nyögik. Ráadásul a kilátások sem túl kecsegtetőek. A válságnak a jelek szerint nincs vége, mind itthon, mind a külföldi piacokon komoly takarékossági intézkedések árhatóak, amelyek tovább apaszthatják az amúgy sem túl élénk keresletet.

Ilyen helyzetben égetően szükség van minden vállalkozásnak tőkére, amely a bizonytalan helyzetben akár a túlélést is jelentheti. Csakhogy tőkéhez jutni mostanság nem egyszerű. A bankok ugyanis komoly veszteségeket szenvedtek el a piacon, emiatt alaposan megváltoztatták hitelezési politikájukat. Kétszer is meggondolják, hogy kinek és mire adnak hitelt. Ám hitelhez jutni ennek ellenére sem lehetetlen. Az a vállalkozás, amelyik ért a bankok nyelvén sikerrel járhat.

De vajon ilyen bizonytalan helyzetben egyátalán érdemes-e hitelt felvenni vagy jobb ha magunk próbálunk boldogulni? Van-e olyan hitel a piacon, amely megfelel a kkv-k igényeinek? Mit vár a bank az eladósodni kívánó vállalkozásoktól? Milyen mutatókat kell nézni, hogy a lehető legjobb hitelszerződést kössük meg a bankkal? A pénzcentrum.hu ezen, a kkv-k számára döntő fontosságú kérdésekre keresi a választ 2011. november 14. és 2011. november 20. között, amikor a kkv-k hitelhez jutását segítendő cikksorozatot közül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Persze mi sem hordjuk a bölcsek kövét a zsebünkben, minden kérdés megválaszolására nincs módunk. Ám lehetőséget teremtünk arra, hogy a kkv-k képviselői bármilyen hitelezési kérdést feltegyenek a Raiffeisen Bank szakértőinek. A kérdéseket e-mailen a penzcentrum@penzcentrum.hu címre várjuk 2011. november 16-án déli 12 óráig!

 

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 16. csütörtök
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem