2017. február 27. hétfő Ákos, Bátor
Hírek » Utazás

Gigabírság: láthatatlan KRESZ-szabály szedi áldozatait a Tesco-parkolóban

Ellopták a táblát, és szinte teljesen lekopott a felfestés az aszfaltról, ezért véletlenül mozgássérültek részére fenntartott helyen hagyta az autóját egy férfi a Tesco parkolójában. Mire végzett a bevásárlással, 50 ezres büntetés várta. Utánajártunk, mit lehet tenni ilyen helyzetben.

Sokakhoz eljutott a Facebookon, hogy a budakeszi Tesco parkolójában megbüntettek egy autóst, amiért mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt. Ezzel eddig nem is lenne semmi probléma, csakhogy egyetlen tábla sem jelezte, hogy az a parkolóhely a mozgássérülteké, a felfestés pedig annyira lekopott az aszfaltról, hogy a késő délutáni napsütésben egyáltalán nem lehetett észrevenni. A család a bevásárlás végeztével, amikor visszatért az autóhoz, már egy 50 ezer forintos büntetést talált a szélvédőn. 

Az eset apropóján a Pénzcentrum megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), mit lehet tenni ilyen helyzetben. Kérdésünkre igen rövid, és nem túl sokatmondó válasz érkezett:

Egyedi ügyben az arra vonatkozó eljárási szabályoknak megfelelő jogorvoslattal lehet élni, amennyiben a döntés alapját képező tényállással a megbírságolt személy bármely okból nem ért egyet" 

- közölte az ORFK.

Tehát van lehetőség arra, hogy kevesebbel is megúszd, ha véletlenül belefutsz egy ilyen helyzetbe. Egy próbát mindenképp megér, mielőtt befizeted az 50 ezres bírságot.

Kattints! Brutál gázszámlákat kapnak hamarosan a magyar háztartások

Elsőkörben a rendőrségnél kell kopogtatni a csekkel, és elmondani a bírságolás körülményeit. Amennyiben ott nem jársz szerencsével, akkor a bírósághoz is lehet fordulni, de itt már jóval óvatosabbnak kell lenni. Mert, ha a bíróságon neked adnak igazat, akkor elengedik a büntetést, ha viszont úgy ítélik, hogy jogtalan a felháborodásod, akkor már nem 50, hanem 100 ezer forintot kell befizetni.

Hozzászólások száma: 9 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Súlyos bírságot kaphat tavasszal, akinek családi háza, nyaralója van
Tízezer forintról indul a büntetés, de milliós tétel is lehet.


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Ezekben az európai országokban a legdrágább a mindennapi élet

A lakásbérlés, az élelmiszerárak, és a helyiek vásárlóereje is sokat elárul arról, hogy az adott országban mennyire drágák a mindennapok. A MoveHub átfogó kutatást végzett a témában, többek...
 

Így készíts fillérekből szép, ünneptől független lampiont

Egy hangulatos lampion minden teret és bulit feldob. A karácsonyi izzók pedig egyáltalán nincsenek kihasználva, hiszen évente csak néhány hétig világíthatnak. Egy apró és fillérekből megvalósítható...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

02.23-03.01
Országos

Spar

02.23-03.01
Országos

Interspar

02.23-03.01
Országos

Aldi

02.23-03.01
Országos

Auchan

02.23-03.01
Országos

Tesco

02.23-03.01
Országos