Bejelentkezés:

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2017. január 24. kedd Timót
Hírek » Utazás

Gigabírság: láthatatlan KRESZ-szabály szedi áldozatait a Tesco-parkolóban

Ellopták a táblát, és szinte teljesen lekopott a felfestés az aszfaltról, ezért véletlenül mozgássérültek részére fenntartott helyen hagyta az autóját egy férfi a Tesco parkolójában. Mire végzett a bevásárlással, 50 ezres büntetés várta. Utánajártunk, mit lehet tenni ilyen helyzetben.

Sokakhoz eljutott a Facebookon, hogy a budakeszi Tesco parkolójában megbüntettek egy autóst, amiért mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt. Ezzel eddig nem is lenne semmi probléma, csakhogy egyetlen tábla sem jelezte, hogy az a parkolóhely a mozgássérülteké, a felfestés pedig annyira lekopott az aszfaltról, hogy a késő délutáni napsütésben egyáltalán nem lehetett észrevenni. A család a bevásárlás végeztével, amikor visszatért az autóhoz, már egy 50 ezer forintos büntetést talált a szélvédőn. 

Az eset apropóján a Pénzcentrum megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), mit lehet tenni ilyen helyzetben. Kérdésünkre igen rövid, és nem túl sokatmondó válasz érkezett:

Egyedi ügyben az arra vonatkozó eljárási szabályoknak megfelelő jogorvoslattal lehet élni, amennyiben a döntés alapját képező tényállással a megbírságolt személy bármely okból nem ért egyet" 

- közölte az ORFK.

Tehát van lehetőség arra, hogy kevesebbel is megúszd, ha véletlenül belefutsz egy ilyen helyzetbe. Egy próbát mindenképp megér, mielőtt befizeted az 50 ezres bírságot.

Kattints! Brutál gázszámlákat kapnak hamarosan a magyar háztartások

Elsőkörben a rendőrségnél kell kopogtatni a csekkel, és elmondani a bírságolás körülményeit. Amennyiben ott nem jársz szerencsével, akkor a bírósághoz is lehet fordulni, de itt már jóval óvatosabbnak kell lenni. Mert, ha a bíróságon neked adnak igazat, akkor elengedik a büntetést, ha viszont úgy ítélik, hogy jogtalan a felháborodásod, akkor már nem 50, hanem 100 ezer forintot kell befizetni.

Hozzászólások száma: 9 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Na, szerinted melyik országban piál a nők 60 százaléka terhesen is?

Súlyos statisztikával jött ki nemrég a "The Lancet", aza a világ vezető egészségügyi folyóirata. A jelentés szerint az ír nők több mint 60 százaléka fogyaszt alkoholt a terhesség alatt. You...
 

Soha többet ne dobd ki a szakadt harisnyát, aranyat ér!

A nejlonharisnya sajnos fogyó eszköz, legalább is nem is merek olyan nőt, aki 3-6 alkalomnál többször tudott volna felvenni egy harisnyát. De csak azért, mert kilyukadt, még nem válik használhatatlanná...
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

01.19-01.25
Országos

Aldi

01.19-01.25
Országos

Spar

01.19-01.25
Országos

Interspar

01.19-01.25
Országos

Tesco

01.19-01.25
Országos

Spar, Interspar

extra ajánlatok
01.12-02.02
Országos

Auchan

baba
01.05-02.01
Országos

Auchan

friss húsok
01.05-02.02
Országos