Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 25. szerda Orbán
Hírek » Utazás

Ezek a legnépszerűbb úticélok: nem mindegy, mikor utazunk

2015 nyarán Siófok, az év többi részében pedig Budapest vezette a népszerűségi listát a magyar utazók körében. Úgy tűnik, idén is hasonló lesz a tendencia; január-februárban a főváros mellett Eger volt a legkeresettebb, a tavaszi időszakra azonban nagyobb az érdeklődés a külföldi városok iránt; eddig Róma és Prága szállásaira kattintottak legnagyobb arányban a magyar utazók.

Európában maradunk

Az Európán kívüli úti célok népszerűsége 2015-ben sem nőtt, egyedül Dubajnak volt esélye felvenni a versenyt, ami tavasszal és télen a top 15 legkeresettebb desztináció között szerepelt. A fényűzéséről ismert városra körülbelül kétszer annyit, egy éjszakára, két főre 63 300 forintot szántunk.

A 2016-os előrejelzés a desztinációkat tekintve nem mutat nagy változást az eddigiekhez képest. Az év első két hónapjában belföldön a főváros és Eger, külföldön újból Róma, Prága, Bécs a legkeresettebb. A síelni vágyókat a lengyel Zakopane, valamint az osztrák Semmering és Murau szállásai érdekelték leginkább. Zakopanéban átlagosan 42 300, Semmeringben 37 600, Murau városában pedig 43 900 forintért kerestünk szállást a téli vakációhoz, ami jóval az átlagos összeg felett van. A tavalyi év folyamán a legtöbbet, 32 300 forintot nyáron voltunk hajlandóak kifizetni a szállásért, ősszel ez az átlagösszeg ötezer forinttal kevesebb - derül ki a trivago.hu éves felméréséből.

Ritkán utazunk 4 napnál többre

A kutatásból az is kiderül, hogy míg télen mindössze kettő, addig nyáron és ősszel négy éjszakára terveztük az utazást. A szálláshelyeken elérhető legkeresettebb szolgáltatások közül 2015-ben is kiemelkedett parkolási lehetőség, ami jelzi, hogy a magyarok nagy része autóval indul útnak. Azok közül, akik alkalmazták a keresésnél az erre vonatkozó keresési feltételeket, sokan preferálták azon szállásokat, ahol van televízió, illetve WiFi a szobában, és ahol szívesen fogadják a kisállatokat is. Ami pedig a keresés idejét illeti: az oldal adatai szerint a magyarok jellemzően a nap végén keresnek szállást, este 8-9 óra körül, leggyakrabban hétfő és vasárnap este, de a kedd estét is sokan választják a böngészésre.

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Mutatjuk: itt élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok
Sokaknak havonta 30 ezer forintnál is kevesebből kell kijönnie.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ömlik a sör Európára: döbbenetes, mennyit iszunk

A sört már évezredek óta szívesen fogyasztják, és hazánkban is az egyik legnépszerűbb alkoholos ital, évente 71 litert fogyasztanak belőle átlagosan. Ezzel egyébként a középmezőny tetején helyezkedünk...

A legklasszabb filléres játék: csak egy kiadós rántotta kell hozzá

A kréta minden gyereknek nagy kedvence, a nyári szünet pedig megadja azt az alkotási szabadságot, hogy az egész járdát kipingálja. A házi készítésű kréta nemcsak nagyon olcsó, de a zöld gondolkodású...
 
NÉPSZERŰ
FRISS