26 °C Budapest
Brutál havazás érte el Magyarországot: kijött a friss térkép, hol várható még hóesés

Brutál havazás érte el Magyarországot: kijött a friss térkép, hol várható még hóesés

2023. november 26. 08:42

Több helyre is megérkezett a tél: az ország középső részén és a Tisza vonalán is havazott szombat éjjel. Az előrejelzések szerint vasárnap és hétfőn is hóesésre lehet számítani az ország több részén.

Az ország középső tájain több helyre megérkezett az idei első hó. Szombat este volt, ahol az egy-két centis hótakaró meg is maradt. Például Cegléden rövid idő alatt nagyjából egy centiméter vastag hótakaró borította be a várost - számolt be az Időkép. Nemcsak Cegléden, a Tisza vonala mentén több helyen ömlött intenzíven a hó.

Az előrejelzések szerint vasárnap gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupelzáporok. Élénk, erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Reggel -8 és -1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 0-5 fokot mérhetünk.

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, a délutáni órákban a déli tájakon helyenként kisebb eső, keleten havas eső kialakulhat, miközben északkeleten elszórtan még futó hózáporokra lehet számítani. Egyes tájegységeinken élénk lehet a déli-délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, délután pedig 0-8 fokra van kilátás.

Keddre egy mediterrán ciklon hozhat országos csapadékot, elsősorban északon és északkeleten havazhat, máshol inkább eső, havas eső lehet a jellemző. Több helyen élénk, időnként erős, akár viharos lehet a légmozgás. Napközben 0 és 8 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de keleten, északkeleten még havazhat. A szeles időben -2 és +5 fok közötti maximumokra van kilátás. Csütörötkön ismét többfelé valósznű vegyes csapadék, néhol akár ónos eső.

Itt a friss hótérkép

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Országos meteorológiai Szolgálat térképes előrejelzése szerint vasárnap délután a keleti, dél-keleti országrészben várható havazás:

Hétfő estére pedig az észak-keleti országrészben eshet nagyobb mennyiségű hó:

Címlapkép: Időkép

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem