26 °C Budapest
The Votive Church and Cathedral of Our Lady catholic cathedral in Szeged

Itt a legújabb helyi bérlet + vármegye- és országbérlet kombináció: ezzel sokan járhatnak jól

MTI
2023. augusztus 6. 12:34

Augusztustól a szegedi helyi bérlettel kombinált Csongrád-Csanád vármegyebérlet, illetve országbérlet értékesítését kezdte meg a MÁV-Volán-csoport és a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága vasárnap. A közlemény szerint az új, harmincnapos érvénytartamú termék nemcsak Csongrád-Csanád vármegye, illetve az országbérlet esetén Magyarország helyközi közlekedésében vehető igénybe, hanem a Szegeden belüli helyi közösségi közlekedési járatokra is érvényes.

Az értékesítés kezdete óta augusztus elejéig országosan már több mint 1,3 millió vármegye- és országbérletet váltottak. Csongrád-Csanád vármegyében az itt érvényes vármegyebérletből 41 ezer kelt el eddig, és ezen belül csaknem 16 ezer kedvezményes bérlet fogyott. Szegeden és a vármegyében a Csongrád-Csanád vármegyebérletből, illetve az országbérletből mintegy 15-20 ezer körül vásárolhatnak havonta azok, akik Szegeden belül is rendszeresen utaznak, így mostantól akár ennyi utasnak is egyszerűbbé válhat a bérletváltás és az utazás.

Az új kombináltbérlet a Szegeden vagy térségében élő dolgozók vagy tanulók számára amellett, hogy a vásárlást egyszerűbbé, gyorsabbá teszi, az igénybevétel során is előnyös, mert nem kell két bérletet magukkal vinniük. A Csongrád-Csanád vármegyebérlet és az SZKT helyi bérlet kombinált díjtermékként 18 200 forintba, ennek tanulói változata 6175 forintba, az országbérlet SZKT helyi bérlettel kombinálva 27 650 forintba kerül, míg a kedvezményes országbérlet és az SZKT helyi tanulóbérlet együttes ára 7120 forint.

A Szeged és Hódmezővásárhely térségében utazóknak nem ismeretlen a bérletkombináció fogalma, hiszen eddig is lehetett a tramtrain-járatokra, valamint az SZKT és a Volánbusz szegedi helyi járataira - a teljes Szeged-Hódmezővásárhely, valamint a Szeged-Algyő zónában - érvényes kombinált bérletet váltani.

Az új bérlettermékek a Csongrád-Csanád vármegyebérletre, valamint az országbérletre vonatkozó szabályok szerint vehetők igénybe a vonatokon, a helyközi Volánbusz-járatokon, a vasútvillamosokon, ezenkívül pedig az SZKT a szegedi helyi járatain, a buszokon, trolibuszokon és villamosokon is elfogadja. A vármegye- és országbérletek továbbra is a MÁV-Start- és a Volánbusz-járatok teljes útvonalán érvényesek, beleértve a városi szakaszokat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem