24 °C Budapest
a woman sunbathing on a bar terrace

Ritkán látott viharok érkeznek a héten: ítéletidő kísérheti a melegfrontot

2023. június 12. 09:54

Hétfőn egész nap napos idő lesz, amit érdemes kiélvezni: a hét második felétől ugyanis visszatérnek a viharok és a 28 fokos meleg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a péntektől egész hétvégén felhőszakadásokra számíthatunk.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Bár az ország döntő részén nem lesz csapadék, de a délkeleti határ közelében könnyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északkeleti, északi szél több helyen meg fog erősödni. A legmagasabb várható hőmérséklet 20 és 25 fok között lesz, míg éjjel 10 és 18 fok közötti hőmérséklet várható.

Holnap, azaz kedden hasonló lesz az időjárás: csapadék nem várható, míg a hőmérséklet 25 fok körül fog alakulni. Kedden már gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, ekkor se várható számottevő csapadék, azonban már melegebb lesz: a csúcsérték 22 és 27 fok között fog alakulni, azonban hajnalra könnyen 9 fokra is lehűlhet a levegő.

Csütörtökön már csak észak-nyugat felé haladva számíthatunk némi napsutésre, ugyanis félkelet felől az összefüggő felhőzet elkezd majd növekedni, aminek következtében egyre több helyen alakulhat ki zápor és zivatar. 23-28 fokra számíthatunk napközben. Péntektől vasárnapik viszont visszatér az elmúlt napokban megszokott esős idő: több helyen is számíthatunk esőre, záporra és zivatarra, miközben a szél is fel fog erősödni. Pénteken és szombaton 22 és 27 fok között, míg vasárnap 21 és 28 fok között fog alakulni a nappali maximum hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem