20 °C Budapest
Pokol lesz a közlekedés a hétvégén: rengeteg lezárás, dugó lesz a Forma-1 Magyar Nagydíj miatt

Pokol lesz a közlekedés a hétvégén: rengeteg lezárás, dugó lesz a Forma-1 Magyar Nagydíj miatt

2022. július 27. 16:32

Most hétvégén, azaz július 29. és 31. között rendezik meg a Forma 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját a Hungaroringen. Emiatt pedig forgalmi változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán. Arról nem is beszélve, hogy szerte Budapesten hatalmas torlódások várhatóak.

A verseny ideje alatt az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán a közlekedők hosszabb menetidőre számíthatnak, különösen szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, a boxutca látogatás idején. A Budapest felé vezető irány forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között fog jelentősen megnövekedni. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután az autópályán Budapest felé közlekedőknek, Gödöllőtől az M31-es autópálya – M0-s autóút útvonalat érdemes választaniuk.

A versenyre látogatók a versenypályát az M3-as autópályán a 19-es kilométerszelvénynél lévő „Hungaroring” csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni. A VIP-vendégek részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán a 13–18-as kilométerszelvények között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a szakemberek, ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát. Fontos tudnivaló, hogy az M3-as autópálya a 10-es kilométerszelvénytől csak útdíj fizetése ellenében vehető igénybe.

Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös autópálya felől jövők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végighaladva az M3-as autópálya mogyoródi, valamint a 19-es jelzésű csomóponton át érhetik el a versenypályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve az autópályák felett található változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni. Fontos tudni, hogy az M31-es autópálya irányából jövők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-as autópályát.

A verseny befejezését követően a 19-es kilométerszelvénynél lévő csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja, a versenypálya körüli utak mihamarabbi kiürítéséhez a közlekedők mindenképpen kövessék a hatóság utasításait.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm