17 °C Budapest

Itt az új menetrend: így közlekedhetünk a nyári szünet alatt

2015. június 5. 15:45

Június közepétől vezeti be a Budapesti Közlekedési Központ a nyári buszmenetrendet.

2015. június 16-ától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több buszvonalon is nyári menetrendet vezet be: sűrűbb járatkövetést biztosít a margitszigeti 26-os buszvonalon, valamint a tanszünet forgalmához igazodó menetrend lép életbe a 38-as járatcsalád autóbuszain. A 18-as, a 19-es és a 41-es villamosra az új Rudas Gyógyfürdő megállóban is fel lehet majd szállni. Javulnak a 105-ös és a 178-as busz átszállási kapcsolatai, továbbá Budatétény felől is átszállás nélkül elérhetővé válik a Nyéki Imre Uszoda.

Sűrűbb járatkövetés nyáron a 26-os busz vonalán

A nyár beköszöntével sokan töltik szabadidejüket a Margitszigeten. Kényelmesebb utazásuk érdekében június 16-ától (keddtől) új, augusztus 31-éig érvényben lévő nyári menetrend lép életbe a vonalon, amely immár nemcsak hétvégén, de hétköznap is sűrűbb járatkövetést biztosít. A 26-os busz reggelente 20 helyett 10, napközben 15 helyett 12, délután pedig 12 helyett 10 percenként közlekedik majd.

105-ös és 178-as busz: javuló átszállási kapcsolatok

2015. június 16-ától (keddtől) az átszállási kapcsolatok javítása érdekében

  • a 105-ös és a 178-as busz Apor Vilmos tér irányú Krisztina tér megállóhelyét a jelenleginél hátrább, az Alagút utca Pauler utca és Krisztina körút közötti szakaszára helyezzük, ezáltal kevesebb gyaloglással át lehet majd szállni a Krisztina körúton közlekedő 18-as villamosra, illetve az Attila úton közlekedő 5-ös autóbuszra.
  • a 105-ös és a 178-as busz Róka utca nevű megállóhelyének neve Ág utcára változik. Az Apor Vilmos tér irányú megállót kissé hátrább helyezik, így a buszok a Mészáros utca Kosciuszko Tádé utcai torkolata után állnak meg. További változás, hogy mostantól a Naphegy tér felé közlekedő 178-as busz is megáll az átnevezett Ág utcai megállóban.

Új megállóhely a Rudas Gyógyfürdőnél a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos vonalán

2015. június 16-ától (keddtől) az új - az I. kerület Budavári Önkormányzat beruházásában megépült - Rudas Gyógyfürdő megállóhelyen is megáll a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos. Az új megállóhely az Erzsébet híd túlsó oldalán, a Rudas Gyógyfürdő parkolójával egy vonalban helyezkedik el.

114-es és 214-es busz: Budatétény felől átszállás nélkül elérhető a Nyéki Imre Uszoda

2015. június 16-ától (keddtől) a Kosztolányi Dezső tér felé közlekedő 114-es és 214-es busz megáll a Nyéki Imre Uszoda megállóhelyen, a 213-as busszal közös megállót használva. Ezáltal a Budatétény felől érkezők is átszállás nélkül meg tudják közelíteni a sportcentrumot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

38-as, 38A, 138-as és 238-as busz: csökkenő menetidő, nyári menetrend

2015. június 16-ától (keddtől) a 38-as buszcsalád járatain új, tanszüneti munkanapokon érvényes menetrend lép életbe, amely az iskolai szünetben jellemző utazási igények szerinti járatsűrűséget biztosít. A 38A autóbusz a kora hajnali és a késő esti egy-egy indulását leszámítva nem közlekedik, a 38-as és a 238-as járat ugyanakkor a tanítási időszakban megszokott munkanapi gyakorisággal jár, így Szigetszentmiklós városának kiszolgálása nem változik. A reggeli csúcsidőben a tanszünet idején Csepel irányába csökken a közúti forgalom intenzitása, ezáltal a 38-as, a 138-as és a 238-as busz menetideje 4-10 perccel is csökken. Emiatt néhány perccel módosulnak a felsorolt járatok egyes megállóhelyi indulásai.

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm