16 °C Budapest
Young woman relaxing on the couch at home and watching videos on demand on her TV, entertainment concept

Új streaming szolgáltató tarolhat Magyarországon: retteghet a Netflix, HBO Max?

2022. augusztus 3. 16:11

Ma már szinte nincs olyan háztartás, ahol ne fizetnének elő valamilyen streaming szolgáltatóra. Bár külön-külön nem kerül sokba egyik szolgáltatás sem, de nagyon hamar össze tudnak adódni a számok és egy kisebb vagyont tudunk azzal spórolni, hogy ha odafigyelünk a fogyasztási szokásainkra. A Pénzcentrum az elmúlt hetekben egy nem reprezentatív felmérést készített, amiben a magyarok ezzel kapcsolatos szokásait vizsgálta.

Lassan nem létezik olyan háztartás Magyarországon, ahol nem elérhető semmilyen streaming szolgáltatás. Annak ellenére is, hogy a magyarok még mindig leginkább a televízióban hisznek sokak – a fiatalok – egyre inkább hajlanak a filmnézés ezen formája felé. A Pénzcentrum egy kérdőív segítségével az elmúlt hetekben azt vizsgálta, hogy milyenek a magyarok streaming fogyasztási szokásai.

A felmérésben összesen 3291-en vettek részt, és kiderült belőle, hogy annak ellenére is, hogy a világ többi részén már egyre kisebb népszerűségnek örvend a Netflix nálunk még mindig messze a legnépszerűbb szolgáltatás. A Netflixet szorosan követi az HBO Max az előfizetők számát tekintve, és jóval mögöttük lemaradva kullog szinte a Disney+. De nézzük a pontos adatokat!

A legnépszerűbb szolgáltató

Ahogyan azt már fent is írtuk, lapunk nem reprezentatív felméréséből az derül ki, hogy még mindig a Netflixre fizetnek elő hazánkban a legtöbben. A 3291 válaszadóból 798-an mondták azt, hogy van Netlfix előfizetésük, amiből 100-an válaszolták azt, hogy gondolkoznak annak lemondásán és csak 43-an válaszolták azt, hogy gondolkoznak az előfizetésen.

Az HBO Go nagytestvére, az HBO Max bizonyult a második legnépszerűbb szolgáltatásnak, amire a válaszadók közül 737-en már elő is fizettek és 35-en gondolkoznak azon, hogy előfizetnének rá, miközben 86-an fontolgatják a szolgáltatásról való lemondást. A Disney+-ban viszont már annál kevesebben bíztak meg, a válaszadók közül mindössze 348-an válaszolták azt, hogy már van hozzá jogosultságuk, de 133-an tervezik, hogy kipróbálják miközben mindössze 19-en tervezik a lemondását.

A kérdőívből azt is megtudtuk, hogy 435 embernek válaszadónak nincs jelenleg semmilyen előfizetése, és mindössze 103 embernek van másmilyen szolgáltatása (akár a fentiek mellett), miközben 31-en válaszolták azt, hogy terveznek újabb szolgáltatókra is előfizetni. Ezzel szemben 257-en, azaz a kérdőívet kitöltők 8 százaléka mondta azt, hogy nem tervez újabb streaming csatornára előfizetni és 170 ember nem tervezi lemondani az előfizetéseit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

De mennyit is fizetünk ezekért?

Egy korábbi cikkünkben szedtük össze, hogy egy háztartásban megközelítőleg mennyit is fizetünk a digitális rezsiért, azaz azokért az online szolgáltatásokért, amik bár nem létszükségletűek, de a modern fogyasztási trendek fényében elengedhetetlenné váltak az elmúlt években, hiszen a mindennapok szerves részévé váltak. Azonban az ilyen fajta előfizetésekre érdemes odafigyelnünk, hiszen miután automatikusan vonják le a kártyánkról az összeget egy kisebb vagyont fizethetünk ki a különböző streaming szolgáltatóknak. Akár 30 ezer forint felé is mehet a számlánk.

Ha csak a fenti három szolgáltatást nézzük, akkor a Netflix legdrágább csomagja 4490 forint, ha még az akciós időszakban regisztráltunk az HBO Max-ra, akkor 1590 forintért élvezhetjük a szolgáltatást, azonban az új előfizetőknek már 2390 forintba kerül havonta, míg a Disney+ 2490 forintba kerül. Így, ha mind a háromra előfizetünk, és nem akarunk játszani azzal, hogy megosztjuk a profilunk másokkal is, kevesebbet fizetve így, akkor csak ez a három szolgáltató 8570 forintunkba kerül havonta. De persze emellett még választhatjuk az Apple TV-t, ami 1890 forintba kerül, illetve az Amazon Plust is, ami messze a legolcsóbb szolgáltató: mindössze 900 forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem