25 °C Budapest
money in pocket cash savings, financial expenses.

Nem hagyta szó nélkül a főváros: eljárás indul a hétvégi felelőtlen pénzszórás miatt

2024. április 17. 19:34

A Főváros indít eljárást a szombati pénzszórás szervezői ellen jogosulatlan reklámtevékenység és közterület használat miatt - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán a 444-gyel. A részletekről Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes fog beszámolni a nyilvánosságnak.

A hétvégén a Mobilfox által szervezett eseményen Szépréthy Roland, az influenszer, kétmillió forintot szórt szét a cég irodájának tetejéről, majd később a Deák téren. A tömeg hatalmas volt, több mint hétezer ember zsúfolódott össze, egy lány rosszul is lett, és a Deák téri virágágyat szinte teljesen letaposták.

Szépréthy Roland azt mondta, kevesebb emberre számított, és meglepődött az érdeklődésen, míg Diller Kevin szerint az eseménynek volt egy pozitív közösségépítő hatása, bár utólag megkérdőjelezte, hogy a pénzosztás jó ötlet volt-e.

Ha már a közösségépítésnél tartunk, akkor az már Karácsony Gergely TikTok-posztjából derült ki, hogy sokan felajánlották segítségüke, hogy újra virágba boruljon a letaposott terület A Deák téren. Április 28-án várnak mindenkit, aki szeretné helyreállítani az okozott kárt - jelentete be a főpolgármester.

@karacsonygergely_

♬ original sound - Karácsony Gergely

Szépréthy Roland pedig saját TikTok-oldalán reagált a főváros, és kiemelten Karácsony Gergely reakciójára. A posztban Roland kiemelte, hogy megtéríti az okozott kárt, viszont elhatárolódik attól, hogy bárki politikai kapmpányra használja fel a történteket. Íme Szépréthy bejelentése:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

@szeprethyroli

♬ eredeti hang - Roland Szépréthy

Milliárdokat kaszál a szürreális marketing-stratégiával a Mobilfox

A Mobilfox üzleti sikereivel is foglalkoztunk nemrég. Alábbi cikkünkből kiderült többek között, hogy a 2016-ban alapult cég az elmúlt közel 8 évben, a kezdeti 388 ezres nettó árbevételét és negatív adózott eredményét, több mint 4,2 milliárd forintra növelte. Sőt, az alkalmazottaik száma is 3-szorosára bővült. Igazi sikersztori, "őrült" marketingstratégiával...



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem