A man is switching through television channels. Captured inside a modern living room at daytime.

Gigabírságokat szabott ki a Médiatanács: kedvelt tévécsatornákra is lecsaptak

2023. augusztus 31. 21:04

Egy érdi helyi kereskedelmi rádióról és a Viasat 3, illetve az AXN egy-egy műsoráról is döntést hozott a nyári szünet utáni első ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Hatósági szerződésben vállalt kötelezettségek teljesülését vizsgálta hatósági ellenőrzés keretében az NMHH Médiatanácsa az Érd FM 101,3 helyi vételkörzetű kereskedelmi jellegű rádió május 29. és június 4. között sugárzott műsoraiban. A Médiatanács megállapította, hogy a médiaszolgáltató a vizsgált adáshét mindegyik napján alulteljesítette a közszolgálati műsorszámok, illetve a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok arányára vonatkozó vállalását. A Médiatanács ezért bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra, emellett megállapította, hogy az ismétlések maximális arányára vonatkozóan nem került sor jogsértésre.

A testület bejelentés nyomán két, holland joghatóság alá tartozó televízió műsorát is vizsgálta. A Viasat 3-on július elsején, a kora délutáni órákban vetített Gothika című filmet a médiaszolgáltató tizenhat éven aluliaknak nem ajánlott minősítéssel sugározta, ami megfelelt a magyar szabályoknak, azonban a közzététel időpontja nem, mivel az ebbe a korhatári kategóriába tartozó műsorszámokat kizárólag 21 óra és hajnal 5 óra között lehet közzétenni.

Hasonló panasz érkezett az AXN-en július 10-én reggel 7 és 8 óra között sugárzott The Shield: Kemény zsaruk című sorozat miatt is. A médiaszolgáltató július 10-én 7 órakor és 8 órakor adta közre a 6. évad 5. és 6. epizódját ugyancsak   16 éven aluliaknak nem ajánlott jelöléssel, azonban a magyar szabályoknak nem megfelelő időpontban. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm