18 °C Budapest
Microphone on the stage

Ennyibe kerül egy jegy 50 Cent budapesti koncertjére: horror áron nézheted meg a rappert

2023. június 30. 16:29

Budapest, 2023. június 29., csütörtök (MTI) - Ismét Magyarországon ad koncertet a világ egyik legsikeresebb rappere, 50 Cent. A 47 éves Grammy-díjas amerikai előadó október 18-án a Budapest Sportarénában lép fel - közölte a szervező Live Nation csütörtökön az MTI-vel. 50 Cent eddig kétszer járt Magyarországon. Először 2006-ban koncertezett a Budapest Sportarénában, ahol tavaly októberben, tizenhat év szünet után ismét színpadra lépett. Most újabb európai dátumokkal egészítette ki The Final Lap Tour 2023 című világkörüli koncertsorozatát.

A rapper sztár mostani turnéjával a minden korábbi rekordot megdöntő Get Rich or Die Tryin' című debütáló albuma megjelenésének 20. évfordulóját ünnepli. A hamarosan induló koncertsorozatra már csaknem 700 ezer jegyet adtak el, a most bejelentett új európai dátumok között van egy norvég, egy magyar, valamint egy második birminghami est az Egyesült Királyságban.

A turné során 50 Cent előadja legismertebb számait, listavezető slágereit, valamint olyan dalokat is, amelyeket évtizedek óta nem játszott élőben. A koncertsorozaton régi barátja, Busta Rhymes melegít be valamennyi amerikai és európai helyszínen. A turné július 21-én indul Salt Lake Cityben, az amerikai szakasz szeptemberben Torontóban ér véget, majd néhány nappal később már Európában folytatódik a koncertsorozat.

A LiveNation oldalán nem sokkal ezelőtt nyitották meg a jegyvásárlást. Ahogy várható volt, az árak igen borsosak:

24 200 a legolcsóbb belépő a show-ra, a legdrágább, nem VIP-belépő 39 200 forintba kerül.

Ezen kívül lehet jegyet venni 28 200, 29 200 és 36 300 forintos áron is. A VIP-belépők természetesen ennél is drágábbak: a prémium ülőhely 80 ezer, a korai belépést biztosító VIP-jegy (közvetlenül a színpad elé) 83 ezer, míg a VIP Lounge jegyek 140 300 forintba kerülnek.

kép forrása: Funcode, LiveNation
kép forrása: Funcode, LiveNation

50 Cent Curtis James Jackson III néven született New Yorkban, Queensben. Szüleit korán elvesztette, apa nélkül nőtt fel, édesanyját titokzatos körülmények között holtan találták, így nagyszülei nevelték fel. Már tizenéves korában vonzotta a rap, a Run DMC-s dj, Jam Master Jay kiadójához került, majd a Columbia Records 1999-ben szerződtette. 2000 áprilisában Queensben nagyszülei háza előtt kilencszer rálőttek, az egyik golyó az arcát találta el. A Columbia megvált tőle, de felvételei felkeltették Eminem figyelmét, aki bemutatta Dr. Dre producernek. Wanksta című száma bekerült a 8 mérföld című filmbe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bemutatkozó stúdiólemeze, a 2003-ban megjelent Get Rich or Die Tryin' óriási siker lett, az albumból a piacra dobás utáni első héten 872 ezer példány fogyott, azóta több mint 30 millió világszerte. Második anyaga, a 2005-ös The Massacre is vezette az amerikai listát. Legnagyobb sikereit az Outta Control, az In Da Club, a 21 Questions, a P.I.M.P., a Patiently Waiting, a Candy Shop és a Piggy Bank című számokkal aratta, 2010-ben Grammy-díjat is kapott.

Ismertségét üzletemberként, színészként és producerként is kamatoztatta, szintén sikerrel. 2005-ben megalapította G-Unit Film & Television nevű cégét; az övé volt az amerikai Starz televíziós hálózat legnézettebb, díjnyertes sorozata, a Power (2014 és 2020 között futott). Ebben nemcsak szerepelt, de vezető producerként és rendezőként is közreműködött, 2020-ban a legjobb rendező díját kapta érte az NAACP-tól.

Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán, és filmes karrierje során számos kasszasikerben szerepelt olyan sztárok társaságában, mint Sylvester Stallone, Gerard Butler, Jake Gyllenhaal, Bruce Willis, Ray Liotta vagy Melissa McCarthy. 2014-ben Budapesten járt A kém című akció-vígjáték forgatásán. Színészként legközelebb a Feláldozhatók 4-ben látható, ennek premierjét szeptemberre tervezik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm