22 °C Budapest
Megszavazták: ez lett 2023-ban az Ország Söre

Megszavazták: ez lett 2023-ban az Ország Söre

2023. május 31. 20:00

A magyar sörkedvelő közönség szavazatainak összesítése alapján az egyik legtrendibb és legizgalmasabb kisüzemi sörtípust képviseli a 2023-as Ország Söre, amit mától dobozban, a PLACC Fesztiválon pedig már csapolt formában is kóstolhatnak a fogyasztók.

New England IPA típusú – vagyis világos, szűretlen, komlókban gazdag, keserűkben nagyon visszafogott – sör lett 2023-ban az Ország Söre, amely idén először egy, a sörrajongók kérései alapján összerakott receptből született meg. Az azorszagsore.hu oldalon április elejéig szavazhattak a kisüzemi sörök fogyasztói többek között arra, milyen típusú, színű, ízvilágú, gyümölcsökkel megbolondított, vagy anélkül készülő főzet legyen 2023-ban az Ország Söre. A kezdeményezés mögött a Beerselection sörszaküzlet áll, a szavazatok összesítését követően pedig a törökszentmiklósi Ugar Brewery-nél csiszolták készre az új sör receptjét, és főzték le. A sör erjedéséért a szintén magyar YeastFlow speciális élesztője felelt.

Mi is az a New England IPA?

Az India Pale Ale sörök népszerűségének ugrásszerű növekedése közben több, az IPA-kon belüli stílus alakult ki, melyek közül a legsikeresebb kétségkívül az USA keleti partvidékéről származó New England IPA. Népszerűségük nem véletlen, hiszen a hozzáadott komlóktól intenzíven trópusi és sárgahúsú gyümölcsökre hajazó íz és illatvilágot nyernek, miközben a sokakat eltántorító komlós keserűséget szinte teljesen mellőzik. Megjelenésükben ködösek, és igencsak Instagram-kompatibilisek.

Az Ország Söre idén ezen a típuson belül – a szavazás alapján – egy harmonikus New England IPA lett, amelyből mindösszesen 800 liter készült.

Az Ország Kisüzemi Főzdéje

A szavazók és a Beerselection vásárlói – a tavalyi év teljesítménye alapján – megválasztották a kedvenc sörfőzdéjüket is. Ebben az évben a megtisztelő „Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2022” címet a Brew Your Mind sörfőzde viselheti.

A Szekszárd belvárosától nem messze található Brew Your Mind alapítói – Himmel Olivér és Bihari Ákos – hobbiból kezdtek sört főzni, még az egyetemi éveik alatt. Első kereskedelmi forgalomba is kerülő termékük 2015-ben jelent meg, majd évekig különféle sörfőzdékben valósították meg a receptjeiket, végül pedig 2018-ban költöztek vissza szülővárosukba, hogy ott valósítsák meg álmukat: egy saját sörfőzdét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szakma egybehangzó véleménye szerint – amelyet most a közönségszavazás is megerősített – a Brew Your Mind sörei különlegesen magas színvonalú, nemzetközi mércével mérve is kiváló termékek, amelyben bizonyára az is közrejátszik, hogy a sörfőzde kizárólag frissen kiszerelve, 1-3 naposan, állandóan 2 Celsius fokon tartva forgalmazza a portékáit, amelyek így mindig a legjobb formában jutnak el a fogyasztókhoz.

A 2023-as Ország Söre május 31-től érhető el a Beerselection sörszaküzletben és webshopban, ahol a Brew Your Mind sörei ugyancsak megtalálhatók. Az Ország Sörének ünnepélyes bemutatója pedig június 9. és 10-én lesz a Placc – Sör.Gastro.Sziget fesztiválon, a Margitszigeten található Kristály-színtérben.

Címlapkép: Beerselection 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem