18 °C Budapest

2300 forint egy kiló kenyér? Itt csak a milliomosok tudnak megélni

2016. szeptember 11. 13:03

Ha eddig azt hitted, hogy Budapest belvárosában drága a lakhatás és a megélhetés, akkor nem hallottál még az alábbi listán szereplő városok lakosainak költségeiről. Ezeken a helyeken a legdrágább az élet.

Minden évben készít az Economist Intelligence Unit jelentést arról, hogy mely városokban a legdrágább és a legolcsóbb az élet. A mérés során sok más tényező mellett az élelmiszer-, üzemanyag- és rezsiköltségeket is figyelembe veszi.

9. Szöul - Dél-Korea

A Koreai Köztársaság fővárosa azért került a lista elejére, mert nagyon drágán lehet ruhákat venni, és a közművek is igen sokba kerülnek. Az összes megélheti költséget tekintve épp csak egy kicsivel olcsóbb, mint Los Angeles.

8. Koppenhága - Dánia

A bérekhez viszonyítva itt is nagyon magasak a megélhetési költségek. A dán főváros egyébként már évek óta szerepel a toplistán.

7. New York City - USA

Az erősebb dollár és a helyi infláció is mind közrejátszik abban, hogy New York továbbra is nagyon drága globális társaihoz képest. Egy kiló kenyér például átlagosan 8.28 dollárba kerül, ami több mint a duplája, mint a legtöbb amerikai városban.

6. London - Egyesült Királyság

Londonban stagnál a bérnövekedés és nem tartott lépést az inflációval. Emellett nagyon magasak a lakásárak, egy átlagos ingatlan több mint 500 ezer fontba kerül, az éves fizetés viszont csak 30 ezer font átlagosan.

5. Párizs - Franciaország

Jól mutatja az euró iránti gyenge bizalmat, hogy Párizs az egyetlen euróövezeti város, amely felkerült a top10-be. Ennek ellenére még így is rendkívül költséges az élet a francia fővárosban. Ami viszonylag elfogadható áron van, az az alkohol és a cigaretta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Genf - Svájc

A felmérés szerint minden, ami genfi, az drága. A pihenés és a szórakozás költségei pedig világviszonylatban is nagyon drágának számítanak.

3. Hongkong

Az elmúlt 12 hónapban 7 helyet mászott fel a listán Hongkong. Rendkívül magasak a lakásárak, és nőttek a helyi megélhetési költségek is.

2. Zürich - Svájc

1. Szingapúr

A kis szigetállam megőrizte a "világ legdrágább város" címet, három egymást követő évben is a lista legtetején áll. Brutálisan drága ott a megélhetés, és csak nagyon kevés általános élelmiszer ára nevezhető elfogadhatónak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem