21 °C Budapest
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home

Csalók élnek vissza a Fővárosi Önkormányzat nevével: nehogy fizess, lehúzás az egész

2024. január 16. 17:44

Csalók élnek vissza a Fővárosi Önkormányzat nevével a Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint. A „Budapest Főváros helyi önkormányzati adófizetési kapuja” címmel futó weboldal nem csak megtéveszti a felhasználókat, de a gyanútlan külföldiektől még pénzt is kicsal.

Lakossági bejelentés nyomán a Fővárosi Önkormányzat arról értesült, hogy ismeretlen tettesek „Budapest Főváros helyi önkormányzati adófizetési kapuja” címmel hamis internetes felületet hoztak létre, és az egyik legnagyobb elektronikus szállásfoglaló világcég levelezési rendszerén keresztül arra szólítottak fel Budapesten megszálló vendéget, hogy turisztikai adót fizessen a honlapon keresztül - közölte a Főpolgármesteri Hivatal, hozzátéve: a csalók által megszabott adóösszeg 1000 (ezer) forint / fő / vendégéjszaka.

A fővárosi apparátus közleményében hangsúlyozta, nem szednek adót a fővárosban szállást foglalóktól. Idegenforgalmi adót a bérlemény helye szerint illetékes kerületi önkormányzat, a helyi adókról szóló törvény alapján kizárólag a szállásadóktól szed.

"A Budapest hivatalos címerének jogosulatlan használatával az angol nyelvű weblap azt a hamis látszatot kelti, mintha a Fővárosi Önkormányzat hivatalos weblapja lenne, holott Budapest Főváros Önkormányzatának nincs köze szállást foglalókat érintő adó megfizetésére felszólító weblaphoz." - írták. Végül közölték, hogy a főváros főjegyzője csalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben és kezdeményezte, hogy a rendőrség intézkedjen az üzemeltetőnél a honlap felfüggesztésének érdekében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem