20 °C Budapest
Farmer in the garden picking spinach, bio fresh organic vegetable, harvest on farm

Klasszikus sóskamártás recept: így készül a sóskamártás tejjel, friss vagy mirelit sóskából

2023. november 18. 18:02

Az ősz vége felé járva kiemelt fontosságú, hogy biztosítsuk szervezetünknek a megfelelő vitamin- és tápanyagmennyiséget: ilyenkor mindig érdemes minél több főzeléket, zöldséges mártást fogyasztani. Tipikus, egész évben elérhető egészséges magyaros főzelék a sóskamártás, ami nem csak egyszerűen elkészíthető, de még az ára is kedvező. Nézzük, hogyan készül a hagyományos sóskamártás tejjel, egy olyan sóskamártás recept, amit mindenki el tud készíteni.

Cikkünkben a hagyományos sóskamártás készítése kapcsán árulunk el fortélyokat olvasóinknak: mutatjuk, hogy a legegyszerűbb hagyományos sóskamártás recept szerint hogyan készül a sóskamártás tejjel! Tudtad, hogy a sóskamártás friss sóskából és mirelit sóskából is elkészíthető? Nézzük, mit ír a hagyományos sóskamártás recept, hogyan készül a sóskamártás friss sóskából és mirelitből, avagy hogyan készül a sóskamártás tejjel, egyszerűen!

Hagyományos sóskamártás recept

A sóskamártás egy egyszerű főzelék, amivel gyakran találkozhatunk a magyar menzákon, azonban mégis csak akkor a legfinomabb, amikor a Nagyi féle hagyományos sóskamártás recept szerint készítjük. Nézzük, hogyan készül a sóskamártás tejjel!

A sóskamártás hozzávalói

  • 1 kg friss sóska vagy 450 g mirelit sóskapüré
  • 3-4 ek napraforgóolaj
  • 2 ek búzafinomliszt
  • 5 dl tej
  • só, bors ízlés szerint
  • kristálycukor ízlés szerint

A sóskamártás elkészítése

  1. Tegyük egy fazékba az olajat, dinszteljük meg rajta az alaposan átmosott majd felaprított sóskaleveleket (ha a sóskamártás friss sóskából készül) vagy egyszerűen öntsük rá a kiolvasztott mirelit sóskapürét.
  2. Szórjuk meg egy kevés liszttel, keverjük el benne alaposan, majd húzzuk fel tejjel. Sózzuk és borsozzuk a sóskamártás alapját, tegyünk bele kristálycukrot ízlés szerinti mennyiségben (1-2 ek elég), végül főzzük össze.
  3. Amikor kész a sóskamártás, ízlés szerint dolgozzuk simára botmixerrel, majd tálaljuk pár szelet főtt hússal, főtt burgonyával vagy főtt tojással – ezk mind kiváló feltétek a sóskamártás mellé.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem