Silver house key in a door cimlapi

Itt vannak Pest megye legolcsóbb települései: nagyon olcsón lehet itt lakást, házat venni

2021. november 17. 11:25

A budapesti agglomerációban a törökbálinti Óvoda utca volt tavaly a legdrágább, négyzetméterenként 833 ezer forintba kerültek az ottani lakóingatlanok. A Pest megyei második és harmadik helyen szerepel az egy évvel korábbi rangsorban szintén az élbolyban lévő budaörsi Domb és Árok utca, 802 ezer és 778 ezer forintos összeggel. A top 10-ben a budaörsi lakóingatlanok vannak fölényben, de Dunakeszi, Szentendre és Biatorbágy egy-egy utcája is felkerült a listára.

A legolcsóbb települések közé tartozik például Pest megyében Jászkarajenő és Makád is. Az agglomeráció legolcsóbb és legdrágább utcái között 2020-ban több mint 16-szoros árkülönbség volt. A megyében idén eladásra kínált lakóingatlanok ára között hét-nyolcszoros különbség volt: a legdrágább település ugyanis Remeteszőlős lett 927 ezer forinttal, ehhez képest Jászkarajenőn, Mikebudán és Nagybörzsönyben 122-130 ezer forintnál jártak a kínálati árak. A keresletet tekintve Érd, Dunakeszi, Budaörs és Szentendre szerepel a legnépszerűbb célpontok között.

A nagyvárosi lakásdrágulás és a járványhatás miatt felértékelődtek az agglomerációs körzetek, vagyis megnőtt a kereslet a kerttel rendelkező családi házak iránt. Így történt ez Pest megyében is, ahol a múlt évben eladott lakások négyzetméterára között tizenhatszoros eltérés volt. Bár egy törökbálinti utca lakóingatlanai voltak a legdrágábbak tavaly, a top 10-ben a budaörsi házak, lakások fölénye látható - derül ki az ingatlan.com összeállításából, amely a hivatalos KSH-adatok alapján bemutatja, hogy 2020-ban melyik Pest megyei település utcái, terei voltak a legdrágábbak és legolcsóbba. Az elemzésből az is kiderül, hogy idén a megyén belül melyek voltak a legkeresettebb agglomerációs sztártelepülések, és hol találhatók a legdrágább és legolcsóbb lakóingatlanok.

Új bajnokot avatott Pest megye

A múlt év Pest megyei bajnoka a törökbálinti Óvoda utca, ahol 833 ezer forintos négyzetméteráron találtak gazdára 2020-ban a lakóingatlanok. A második helyet a budaörsi Domb utca szerezte meg 802 ezer forinttal. A harmadik pedig a szintén budaörsi Árok utca 778 ezer forinttal lett. Utóbbi két utca egy évvel korábban is az élbolyban volt, akkor az Árok utca vezette a rangsort az 862 ezer forinttal, a Domb utca pedig a harmadik helyen állt szintén bő 800 ezres négyzetméterárral.

A 2020-as top 10-ben szerepel még a Budaörsi Károly király utca, az Ibolya utca és a Budapesti út mellett a biatorbágyi Káposztáskert utca és a szentendrei Bükkös part, továbbá a Dunakeszin található Ungvár és Ábrahám Pál utca is, ezeknél az átlagos négyzetméterár 710-762 forintot tett ki.

A budapesti agglomerációban tavaly a legolcsóbb ingatlanokért 100 ezer forint alatti összeget fizettek tavaly a vevők négyzetméterenként. Jászkarajenő település utcáin, terein lévő ingatlanoknál volt a legalacsonyabb az ár, 51 ezer forint volt. Utána következik az abonyi Kazinczy Ferenc utca és a Kécskei út 68 ezer és 84 ezer forintos árral. A legolcsóbb tízes listában Makád, Bernecebaráti, Törtel, Vámosmikola, Tápiószőlős, Perőcsény és Újszilvás település kapott helyet, az ottani ingatlanok 89-98 ezer forintos négyzetméteráron találtak gazdára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

927 ezer kontra 122 ezer forint

Az összeállításból az is kiderül, hogy Pest megyén belül az érdi lakóingatlanok iránt volt a legjelentősebb érdeklődés, emellett a legkeresettebb települések közé tartozott a drágább települések közé sorolható Dunakeszi, Szentendre vagy éppen Budaörs. Továbbá Vác, Göd, Szigetszentmiklós is népszerűnek számít.

A három legolcsóbb Pest megyei településen Jászkarajenőn, Mikebudán és Nagybörzsönyben, Vámosmikolán 122-135 ezer forintos áron kínáltak eladásra a lakóingatlanok négyzetméterét. Ez egyben azt is jelenti, hogy a megyén belül hét-nyolcszoros különbségek vannak a piacon. Az ingatlan.com adatai alapján az alacsony árak az érdeklődéseket is felpörgette, a jászkarajenői ingatlanok iránti kereslet az idén a másfélszeresére nőtt, Vámosmikolán pedig több mint a triplájára emelkedett egy év alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm