Male Using Smartphone While Enjoying Refreshment In Coffee Bar young mobile tea sober student

Rengeteg banknál már mobilról is lehet számlát nyitni: ezzel most sokat spórolnak a magyarok

2024. január 26. 21:32

Gyakorlatilag minden haza banknál van lehetőség online, személyes jelenlét nélkül bankszámlát nyitni, az eljárás pedig jellemzően 15-20 percnél nem is tart tovább. A Bankmonitor megnézte, milyen lehetőségek vannak az egyes bankoknál.

Gránit Bank

A Gránit Banknál a szelfis számlanyitáshoz mindössze egy NFC-kapcsolattal rendelkező mobiltelefonra és egy chipes (2016. január 1. után kiállított) személyi igazolványra van szükséged. Ezen kívül videóbankon keresztül is nyithatsz számlát, ehhez bármilyen kártya formátumú személyi megfelelő lesz. A szelfis számlanyitást bármikor – éjjel, hétvégén – intézheted, ám a videóbankos szerződéskötésre hétköznap és szombaton a megadott időintervallumban van csak lehetőséged, ugyanis itt banki ügyintézőre is szükség van. A bankszámlaszerződésedet azonnal online megkapod, a számládra pedig rögtön fogadhatsz utalásokat, terheléseket 1 munkanapon belül tudsz kezdeményezni. Szelfis számlanyitás esetén a számlanyitás sikerességéről 2 munkanapon belül értesítenek.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Banknál is lehetőség van személyes jelenlét nélkül, videóazonosítással számlát nyitni. Ehhez kamerás mobilra, asztali gépre vagy laptopra, személyi igazolványra vagy útlevélre, valamint lakcímkártyára lesz szükséged. A videóazonosítás megadott időszakban végezhető el: munkanapokon 8-20 óra között, de legkésőbb a regisztrációt követő nap 20 óráig. Amennyiben a számlanyitás sikeres, akkor ezt követően akár 1 órán belül használhatod a számládat, de erről e-mailben is tájékoztatnak majd.

Erste Bank

Az Erste Banknál a George mobilalkalmazásban szelfivel, illetve videóazonosítással nyithatsz személyes ügyintézés nélkül bankszámlát. Mindkét esetben szükség lesz NFC képes mobiltelefonra, a szelfis nyitáshoz azonban chipes személyi igazolvány is kell, míg a videóazonosításhoz a régebbi típusú személyi, jogosítvány vagy útlevél is megfelelő lesz.

K&H Bank

Ha a K&H Banknál szeretnél online számlát nyitni, akkor itt is szükséged lesz mobiltelefonra, valamint le kell töltened a K&H számlanyitás alkalmazást. A személyes adataid megadását követően le kell fotóznod a személyidet vagy az útleveled, valamint a lakcímkártyádat, NFC beolvasás után pedig korlátozások nélkül nyithatsz számlát. A nyilatkozatok megadása, a keretmegállapodás és a bankszámlaszerződés aláírása mind az alkalmazásban történik, a számlanyitást követően pedig a frissen letöltött mobilbankban azonnal digitalizálhatod az új bankkártyádat, így máris fizethetsz a telefonoddal.

MBH Bank

Az MBH Banknál ugyancsak bármikor elindíthatod az online számlanyitás folyamatát asztali gépen és mobiltelefon egyaránt. A véglegesítéshez azonban videochat azonosítás szükséges. Az online számlanyitási folyamat hétfőtől szombatig 8 és 20 óra között érhető el. A munkanapokon indított számlanyitások az azonosítás ellenőrzését követően azonnal, de legkésőbb a következő munkanap 12 óráig megtörténnek. A hétvégén, illetve munkaszüneti napokon igényelt bankszámlák minden esetben a következő munkanapon kerülnek megnyitásra. Az azonosítást egy ügyfélszolgálati munkatárs végzi el videóhíváson keresztül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

CIB Bank

Az első lépés a CIB Banknál is az, hogy letöltsd a bank mobilalkalmazását a telefonodra. A személyi okmányokat ezt követően le kell fényképezned, ezután szelfit kell készíteni magadról, majd pár kérdésre válaszolni és elfogadni a szükséges dokumentumokat, végül pedig az alkalmazásban aláírni a szerződést. Lehetőség van elsődleges bankfiókot választanod az esetleges későbbi személyes ügyintézésekhez.

OTP Bank

Az OTP Banknál a MobilBank alkalmazáson keresztül (szelfivel), a VideóBank szolgáltatáson keresztül (videóhívással), valamint személyesen, bankfiókban nyithatsz számlát. A szelfis számlanyitáshoz szükség lesz NFC-kapcsolattal rendelkező mobilra, chipes személyire vagy biometrikus útlevélre.

MagNet Bank

A MagNet Banknál is lehetőség van videóbankon keresztüli számlanyitásra, ám erre a VideoBank nyitvatartási idejében van csak lehetőséged. Ezt azért kell kihangsúlyozni, mert itt a folyamatot magát is csak nyitvatartási időben kezdheted meg. (Máshol jellemzően az azonosítás van csak „nyitvatartási” időhöz kötve.) Ha éppen nyitva van a VideoBank és a technikai feltételek is rendben vannak, akkor egy úgynevezett online várószobába kerülsz, amíg egy ügyintéző felszabadul, de kérhetsz akár visszahívást is. A bank szerint a procedúra jellemzően 15-20 percet vesz igénybe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem