Személyi kölcsön okosan, erre figyelj!

2011. május 23. 12:02

Nemcsak plazmatévét lehet hitelre vásárolni, nagyobb összegre bármikor szükségünk lehet. 100 ezertől 5 millióig vehetünk fel ilyen célra személyi kölcsönt, de még mielőtt a hitelintézetünkhöz rohannánk, gondoljuk végig, mekkora terhet vehetünk még a nyakunkba. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének programjában a személyi kölcsönnel ismerkedhetünk meg.

A személyi kölcsön szabad felhasználású, célhoz nem kötött kölcsön, ami azt jelenti, hogy bármilyen célra felhasználható, akár rendkívüli kiadások fedezésére, akár tartós fogyasztási cikkek vásárlására vagy például utazásra.

A kölcsön forintban vagy devizában is igényelhető. Összege jellemzően 100 000 forinttól 5 000 000 -ig terjed. Előnye a gyorsított, egyszerűsített hitelbírálat (néhány nap), és a rugalmas futamidő (általában 12-72 hónap). A kölcsön a legtöbb banknál ingatlanfedezet és kezes bevonása nélkül igényelhető. Adóstárs bevonása esetén magasabb hitelösszeg is elérhető.

A hiteligénylés általános feltételeit, valamint az igényléshez szükséges dokumentumokat a pénzügyi intézmény saját hatáskörben határozza meg, ezeket az információkat megtalálhatja a bank fiókjaiban vagy internetes honlapján, de az alábbi termék-összehasonlító táblák is tartalmazzák.

Számos esetben a személyi kölcsönhöz hitelfedezeti életbiztosítás is kapcsolódik. A hitelfedezeti biztosítás fedezi az Ön hitelének havi törlesztőrészleteit mindaddig, amíg balesetből vagy betegségből eredően nem képes dolgozni. Természetesen a biztosító a hitelfelvevő halála esetén is kifizeti a fennálló tartozást (a hátralékok kivételével).

Amennyiben tartozásaid vannak és gyorsan meg szeretnél szabadulni tőlük végig kell venned a lehetőségeidet. Minél kisebb költséggel próbáld rendezni hátralékaidat. Számold össze tartozásaidat és havi megtakarításaidat, így vághatsz bele a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásába. Csak a számlákkal vagy elmaradva, havi kereseted töredékére van szükséged? A legjobb megoldás a hitelkártya lehet. Amennyiben nagyobb összegre van szükséged már csak a személyi kölcsön jöhet szóba.

Készpénz villámgyorsan? Itt az ajánlatok listája! >>Kattints!<<

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hitelkártya

Jó ötletnek tűnhet az adóságaink rendezésére egy hitelkártya kiváltása. Nulla százalékos kamatokkal találkozhatunk, kis díjtételekkel. De vigyázzunk, vissza kell tudnod fizetni a kamatmentes időszakban az összes tartozásod. A hitelkeret megítélése is a bank kezében van, jó előre egyeztess nehogy csalódás érjen.

A hitelkártyák kamata a legmagasabb, amennyiben lekésel a kamatmentes időszakról (általában egy hónap). Ha nem vagy biztos, hogy vissza tudod addig fizetni, akkor keress más lehetőséget. Gondolkozz el a személyi kölcsönön!


A hitelek két fő csoportja a fedezett és a fedezet nélküliek. Banki fedezetként ingatlanunkat bevonva alacsonyabb kamatokra számíthatunk. De vigyázzunk, könnyen elmehet a házunk a banki behajtás során. A fedezetlen hitelek nagyobb kockázatot jelentenek a hitelintézet számára, épp ezért találkozhatunk ezeknél a termékeknél nagyobb kamatokkal.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 13. 17:58
Horváth Péter 9 év után távozik az M4 Sporttól.
Kiszámoló  |  2024. május 13. 17:06
A MABISZ közleménye szerint július 8-ától kötelező lesz gépjármű-felelősségbiztosítást kötni  a 25 k...
MNB Intézet  |  2024. május 13. 10:19
Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis sz...
Bankmonitor  |  2024. május 13. 09:14
A pénzügyi tudatosságról beszélgettem egy taxisként dolgozó fiatalemberrel, aki számos hasznos tanác...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 13. hétfő
Szervác, Imola
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm