18 °C Budapest

A világ 10 legelfuseráltabb rablási kísérlete

Pénzcentrum
2008. szeptember 21. 10:00

Az ember nem is hinné, hogy a filmekből ismert szerencsétlen betöréseket és rablási kísérleteket maga az élet szüli. A Times Online összegyűjtötte azt a tízet, természetesen a világ minden tájáról, amit a legnevetségesebbnek ítélt.

Az első eset idén történt, Angliában, a főszereplőt azóta már csak Macclesfield legbutább betörőjeként emlegetik. Nem véletlenül, hiszen kétszer is sikerült óriási baklövést elkövetnie. Tavaly egy kempingbe tört be, ahonnan apróbb tárgyakat, ruhadarabokat vittek csak el, azonban bűntársa felfirkálta a nevét a falakra, így aztán a rendőrök hamarosan el is kapták őket. A rákövetkező évben egy feszítővassal tört be saját anyja lakásába, ahonnan 150 fontot lopott el, azonban mielőtt távozott volna, készített még magának egy szendvicset, rengeteg ujjlenyomatot hagyva maga után.

A második helyen egy idei ausztrál rablási kísérlet végzett, itt egy férfi és egy nő tört be egy étterembe, méghozzá idén április elsején. Ennek megfelelően elég bolondosra sikerült a próbálkozás, ugyanis a szatyor, amit magukkal vittek 30 ezer dollár helyett zsemlékkel volt tele. Ráadásul letartóztatásuk közben a férfi véletlenül meg is lőtte társát, természetesen mindketten börtönben végezték.

A harmadik eset 1992-ben történt az USA-ban, amikor is egy szerelő és egy biztonsági őr Martin Scorsese Nagymenők című filmjéből merítve az ötletet, betörtek egy helyi üzletbe, szerencsétlenségükre azonban a tulajdonos felismerte őket, így mire hazamenekültek, a rendőrök már ott vártak rájuk.

Egész friss a negyedik eset, ami előző hónapban történt az USA-ban, ekkor egy 20 éves nő, baseball sapkában, és sállal az arcán tört be egy hitelintézetbe, azonban a rendőrök még menekülés közben elkapták. A nő terhes volt, hatalmas hassal, szemtanúk szerint a betörés alatt egy kisgyermeket hagyott az autójában.

Egy 2006-os kínai eset is listás lett, itt a helyi villamosművek egyik ügyfélszolgálati irodájába tört két férfi, egyikük kifelé menet úgy gondolta, vicces lenne belepisilni egy hálózati kapcsolóba, arra valószínű nem számított, hogy ezzel tüzet okoz. Mire a rendőrök kiértek, már csak a másik férfit vihették magukkal, a vizelőt ugyanis kórházba kellett szállítani.

Egy 21 éves brit férfit idén a bíróság 4 évre ültette le, miután megpróbált kirabolni egy biztonsági autót, amiben 75 ezer font volt, azonban az autó vezetője még időben bekapcsolta a riasztót, így a férfi menekülőre fogta, majd fel is gyújtotta lopott autóját, azonban az kialudt, így megtalálták rajta a tettes ujjlenyomatait is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Akad olyan eset is a listán, ahol unokatestvérek próbálták kirabolni a helyi postát, ami mellesleg szintén a rokonuké volt, azonban az egyik szemtanú felismerte őket, így hamar a rendőrök kezére kerültek.

Idén kapták el az USA-ban azt a 39 éves kínai származású férfit is, aki 7 alkalommal rabolt már ki bankot, mindezt fekete parókában, napszemüvegben, egy Dolce & Golbana kalapban és női sminkben, azonban nyolcadik alkalommal, menekülés közben igazoltatták, és közben a rendőrök felismerték a hátsó ülésen lévő "felszerelést".

Az utolsó helyen egy idei eset végzett, itt egy kaliforniai házaspár hívta fel a rendőrséget, miután kirabolták őket, majd mikor rákérdeztek, hogy mit vittek el, a felsorolásban szerepelt 65 vadkender palánta, közel 3 kiló marihuána, és egy fegyver. Természetesen mindkettejüket letartóztatták.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 24. 19:41
A Tisza Párt politikusa korábban még feltételeket szabott, de most úgy tűnik, meggondolta magát. Min...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Bankmonitor  |  2024. május 24. 09:09
Mind nagyobb lakáshiteleket vesznek fel a magyarok, az átlagos hitelösszeg 2024. februárban már elér...
Holdblog  |  2024. május 24. 08:00
Brutális büntetővámmal igyekszik védeni Amerika a saját autópiacát, de a kínaiak olyan járművekkel é...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem